Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Online shoppende consument doet PostNL goed

Gepubliceerd op 17 juni 2020 07:19 | Views: 6.636 | Onderwerpen: consumentenvertrouwen

PostNL 10 jul

1,95 +0,00 (+0,13%)

DEN HAAG (AFN) - Postbedrijf PostNL is veel positiever geworden over het lopende financiële jaar. Vanwege de coronamaatregelen zitten veel mensen thuis en bestellen ze ook meer online, wat de pakketbezorging goed deed. Tegelijkertijd viel veel brievenbuspost weg en moest PostNL extra maatregelen nemen om aan de corona-eisen te voldoen. Deondanks denkt het bedrijf nu dat het bedrijfsresultaat (ebit) "sterk hoger" uitvalt dan de eerdere verwachting.

In maart lag de hoeveelheid pakketjes die PostNL bezorgde al 14 procent hoger dan een jaar eerder. In de maanden april en mei werd dat zelfs ruim een kwart meer dan in dezelfde maanden van 2019. De postbezorger moest daarom extra mensen inzetten en opereert al enige tijd op een hoge capaciteit waarbij het bedrijf efficiënter werkt en de winstgevendheid van het onderdeel hoog is.

Bij brievenbuspost is het een ander verhaal. Er werd juist nog minder van die post verstuurd in april en mei dan PostNL eerder verwachtte. Veel bedrijven besloten mailings uit te stellen. Wel stuurden consumenten meer losse post.

PostNL verwacht in het huidige kwartaal een genormaliseerd bedrijfsresultaat (ebit) in de boeken te zetten dat aanzienlijk boven de 39 miljoen euro van vorig jaar ligt. Voor heel het jaar gaat het bedrijf nu uit van een bedrijfsresultaat sterk boven de 110 miljoen tot 130 miljoen euro die het eerder voorspelde.

Het postbedrijf waarschuwt nog wel dat het nog niet kan overzien hoe de corona-uitbraak zich ontwikkelt, onder meer qua duur. Daardoor kunnen de uitgesproken verwachtingen ook nog veranderen. Voorspellingen voor de langere termijn worden dan ook moeilijk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 86% zegt kopen 43 stemmen

Gerelateerd

consumentenvertrouwen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
19 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 suske wiet 17 juni 2020 07:58
  Eindelijk eens goed nieuws .
  Nu die vervelende rechter ,terecht wijzen .
  Na corona zal de economie er ook anders gaan uitzien en ten voordelen van Post Nl.
  Het online bestellen blijft een vast gegeven .
  Nu maar hopen dat de leiding waar veel over gezegd geweest is terug de moed vind om het bedrijf echt goed te structureren .
  Hopelijk komt er meer een constante rust op het bedrijf .
  En weer hopelijk een regering met duidelijke standpunten .
 2. MartijnN1932 17 juni 2020 08:28
  quote:

  Erik9400 schreef op 17 juni 2020 08:04:


  Post nog slechter dan verwacht... En waarom investeerde postnl tientallen miljoenen in post door sandd te kopen? Sandd had dit jaar nooit kunnen overleven!

  Hv maakt fout, na fout, na fout...


  Ik heb meer het vermoeden dat dit ook enigzins gestuurd is vanuit de politiek.
  Niet voor niets is er vanuit de regering een oproep gedaan om de overname door te laten gaan...
  Maar dat komt ook weer mede door de verplichting die PostNL heeft om te bezorgen.

  het is simpelweg een vuil spelletje geweest en idioot dat POSTNL er überhaupt over heeft nagedacht op deze overname te doen, terwijl de winst in de pakjes zat..

 3. MartijnN1932 17 juni 2020 08:50
  quote:

  Branco P schreef op 17 juni 2020 08:16:


  25% meer pakketjes dan normaal is eigenlijk vrij weinig. Conclusie is dus dat veel mensen ff helemaal niks gekocht hebben, niet in de winkel en ook niet online.


  Niet helemaal de juiste conclusie, er zijn gelukkig (voor bestellers, jammer voor ons aandeelhouders) meer spelers op de markt.

  en het was voor DHL, UPS e.d. veel efficiënter om met de hoeveelheden zelf te gaan rijden i.p.v. gebruik te maken van PostNL.

 4. forum rang 4 FlashHenk 17 juni 2020 09:09
  quote:

  Erik9400 schreef op 17 juni 2020 08:04:


  Post nog slechter dan verwacht... En waarom investeerde postnl tientallen miljoenen in post door sandd te kopen? Sandd had dit jaar nooit kunnen overleven!

  Hv maakt fout, na fout, na fout...


  Ja, zij weet van tevoren dat corona eraan zat te komen. Man man man.
 5. forum rang 4 marcel13 9 juli 2020 08:08
  Pakketbezorging in 2019: meer volume, maar tarieven blijven dalen
  JAARMONITOR
  Het aantal verstuurde pakketten steeg vorig jaar minder hard dan het jaar ervoor. De tarieven van grensoverschrijdend pakketvervoer daalden en ‘same day delivery’ bleef een nichedienst. Dat zijn enkele bevindingen uit de Post- en Pakketmonitor die Autoriteit Consument & Markt (ACM) vorige week publiceerde. We zetten enkele trends op een rijtje.

  TOM VAN GURP
  8 juli 2020 13:10

  www.nieuwsbladtransport.nl/logistiek/...
19 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare