Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Trump bevestigt uitstel auto-heffingen

Gepubliceerd op 17 mei 2019 15:34 | Views: 4.227 | Onderwerpen: autoindustrie, Donald Trump

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft de invoering van importheffingen op auto's uit de Europese Unie en Japan uitgesteld. Het uitstel met 180 dagen hing al in de lucht.

Eerder dreigde Trump met tarieven tot wel 25 procent. Hij beriep zich daarbij op de nationale veiligheid. De import van buitenlandse auto's werd eerder al aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. Dat leverde eerder dit jaar een aantal aanbevelingen op. In de top van de Amerikaanse regering zouden de meningen nog verdeeld zijn over de nieuwe heffingen.

Trump heeft de handelscommissie die zich bezighoudt met de invoering van eventuele importheffingen gevraagd om een update over de onderhandelingen. Hij wil binnen 180 dagen een reactie. Later deze maand brengt Trump zelf een staatsbezoek aan Japan.

De Europese Commissie liet weten het uitstel te verwelkomen en bereid te zijn om een handelsdeal te sluiten met de Amerikanen over onder meer auto's. EU-handelscommissaris Cecilia Malmström zou volgende week in Parijs een ontmoeting hebben met de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer.

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Donald Trump

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare