Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

HPE koopt maker supercomputers Cray

Gepubliceerd op 17 mei 2019 14:10 | Views: 2.201

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - HP Enterprise (HPE) neemt de bouwer van supercomputers Cray over. Met de deal is een bedrag van ongeveer 1,3 miljard dollar gemoeid.

HPE maakt software en systemen voor bedrijven. Met de overname hoopt het bedrijf iets te doen aan de kloof met concurrent IBM op het vlak van computers met extreme rekenkracht. HPE is voorgekomen uit de opsplitsing van computer- en printermaker Hewlett-Packard. De andere helft, HP Inc, houdt zich nog bezig met onder meer computers en printers voor consumenten.

Het gaat om de grootste overname voor HPE sinds de afsplitsing. Cray is opgericht in 1972 door Seymour Cray, de grondlegger van supercomputers. Deze maand tekende Cray, dat verlies draait, nog een contract met de Amerikaanse overheid voor de productie van een supercomputer voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie, weerpatronen, subatomaire structuren, genen en natuurkunde, prijskaartje: 600 miljoen dollar.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare