Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PPG voorzichtig over eerste helft 2019

Gepubliceerd op 17 jan 2019 om 13:43 | Views: 2.427

Akzo Nobel 19 jun

81,44 -0,63 (-0,77%)

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries verwacht in de eerste helft van dit jaar last te hebben van de hogere grondstofprijzen, negatieve wisselkoerseffecten en licht lagere verkoopvolumes. Het bedrijf wijst verder op de toenemende economische onzekerheid in de wereld.

PPG heeft voor het eerste kwartaal een verwachting voor een winst per aandeel uitgesproken van 1,18 tot 1,23 dollar. De consensus van analisten ligt op 1,40 dollar per aandeel. In het vierde kwartaal zag PPG de omzet met 1 procent dalen tot circa 3,6 miljard dollar, onder druk van een lager volume en negatieve wisselkoerseffecten. Wel kon PPG de prijzen verhogen. De nettowinst steeg tot 258 miljoen dollar, van 151 miljoen dollar een jaar eerder, geholpen door kostenbesparingen.

Voor heel 2019 sprak de voormalige jager op het Nederlandse AkzoNobel de doelstelling uit voor een omzetgroei met 3 tot 5 procent, op basis van constante wisselkoersen en inclusief recent aangekondigde overnames. De aangepaste winst per aandeel (exclusief wisselkoersen) moet met 7 tot 10 procent stijgen. Verder moet minstens 70 miljoen dollar aan kosten worden bespaard en zou het dividend moeten toenemen.

Tevens kondigde PPG aan de portfolio onder de loep te nemen. Daarbij zal aan het einde van het tweede kwartaal een besluit worden genomen over een combinatie of separatie van de architecturale en industriële coatingstak.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Akzo Nobel 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord