Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KBC plakt koopadvies op Euronext

Gepubliceerd op 16 dec 2019 om 08:59 | Views: 1.247 | Onderwerpen: Euronext

Euronext 17 jan

78,00 +0,40 (+0,52%)

KBC Groep 17 jan

67,92 +0,54 (+0,80%)

AMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext is ondergewaardeerde speler op de financiële markten. De onderneming heeft een uitstekende staat van dienst wat betreft fusies en overnames. Ook het huishoudboekje van de beursuitbater is in orde. Al met al reden voor analisten van KBC Securities het aandeel met een koopadvies te gaan volgen.

Volgens KBC laat de eerdere overname van Oslo Børs zien dat Euronext in staat is om de overnamestrijd met grote partijen aan te kunnen. De uitbater van onder meer de beurzen in Amsterdam, Parijs en Lissabon troefde om de Noorse handtekening het Amerikaanse Nasdaq af. Verder wijst KBC op de 'bolt-on' overnames van Fastmatch en de Ierse beurs.

Euronext moet volgens de kenners in staat zijn om de Ebitda-marge naar 60 procent te krijgen. Samen met een verbetering van de vrije kasstroom zou daarmee ruimte gemaakt moeten worden voor verdere overnames. Daarbij moeten nog bepaalde synergievoordelen gaan spelen in de komende jaren.

Risicospreiding

Ook stellen de kenners dat Euronext de laatste tijd aan risicospreiding heeft gedaan, waarbij het minder afhankelijk is geworden van aandelenhandel. Op dat vlak voorziet de bank de nodige tegenwind.

KBC hanteert een koopadvies met een koersdoel van 80 euro. Het aandeel Euronext sloot vrijdag op 70,20 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep 67% zegt verkopen 3 stemmen
Euronext 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KBC Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links