Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Schlumberger beperkt verlies, volledig herstel ver weg

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 15:04 | Views: 2.586

Royal Dutch Shell A 12:58

10,68 -0,19 (-1,71%)

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger verwacht dat het nog een jaar duurt voordat het bedrijf evenveel winst maakt als voor de coronacrisis. De oliereus boekte voor in derde kwartaal weer rij een verlies, al werd dat wel beperkt ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Schlumberger boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 82 miljoen dollar en de omzet daalde op jaarbasis met ruim een derde naar 5,3 miljard dollar. In het tweede kwartaal werd een verlies geboekt van 3,4 miljard dollar. Het bedrijf kondigde toen aan 21.000 banen te schrappen.

"Het herstel op korte termijn blijft kwetsbaar vanwege het potentieel van opeenvolgende golven van het coronavirus die een aanzienlijk risico kunnen vormen", zei topman Olivier Le Peuch. Volgens hem moet Schlumberger zichzelf opnieuw uitvinden door het coronavirus. De vraag naar olie is flink gedaald sinds het begin van de crisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 86% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare