Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Obama prijst leiders in Senaat

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse President Barack Obama prijst de Democratische leider Harry Reid en de Republikeinse leider Mitch McConnell voor hun inzet, die woensdag leidde tot een akkoord over verhoging van het schuldenplafond. Hij moedigt het Congres aan nu snel te handelen, zodat overheidsdiensten weer open kunnen en het risico op betalingsproblemen wordt weggenomen. Dat liet zijn woordvoerder weten.

Obama is er nog altijd van overtuigd dat hij zich op het juiste standpunt heeft gesteld, zei zijn woordvoerder. Het was voor hem onbespreekbaar om ,,losgeld te betalen om het Congres zijn verantwoordelijkheid te laten nemen’', aldus de zegsman. Hij doelde op Obama's weigering om de nieuwe zorgverzekeringswet uit te stellen, zoals de Republikeinen hadden geëist.

De president is wel bereid om de komende tijd met het Congres te onderhandelen over alle denkbare onderwerpen. ,,Alles ligt op tafel.'' Volgens Obama kent de politieke impasse van de afgelopen weken geen winnaars en heeft die onnodige schade veroorzaakt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.