Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice haalt ruim 2,5 miljard op met obligaties

Gepubliceerd op 16 september 2019 08:22 | Views: 3.297 | Onderwerpen: obligaties

ALTICE EUROPE N.V. 15:58

4,12 +0,03 (+0,66%)

PARIJS (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice Europe heeft 2,55 miljard euro opgehaald met de uitgifte van obligaties voor dochterbedrijf Altice France. Het geld wordt gebruikt voor het aflossen van bestaande leningen, tegen lagere rentes.

Oorspronkelijk was Altice van plan om 1,5 miljard euro op te halen, maar het bedrijf verhoogde de uitgifte na sterke vraag bij investeerders. Het gaat om een obligatielening van 2 miljard euro met een looptijd tot januari 2028 en een coupon van 3,375 procent, plus een lening van 550 miljoen euro die loopt tot januari 2025 met een coupon van 2,50 procent.

Volgens Altice gaat het om de laagste rentes bij schuld van Altice France ooit. De herfinanciering moet een jaarlijkse besparing bij rentebetalingen van meer dan 65 miljoen euro opleveren. Er lopen nu geen obligaties bij Altice France en Altice Luxembourg meer af vóór 2025. Altice heeft als doelstelling om de komende twee jaar de totale jaarlijkse rentelasten van de groep met 700 miljoen euro te reduceren, door lagere rentes en aflossing van schuld.

De schuldenpositie van Altice wordt nauwlettend gevolgd door beleggers, nadat het bedrijf meerdere overnames deed die het met geleend geld financierde. Daardoor liep de schuld sterk op.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

obligaties

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare