Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kendrion voert winstgevendheid verder op

Gepubliceerd op 16 augustus 2017 09:02 | Views: 4.211

Kendrion 15:06

12,06 +0,40 (+3,43%)

ZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft het tweede kwartaal afgesloten met fors meer winst op een iets hogere omzet. Het bedrijf profiteerde van goede marktomstandigheden, terwijl ook ingrepen om de kosten van de bedrijfsvoering te drukken vruchten afwierpen.

De omzet klom met 3 procent op jaarbasis, tot 117,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde met 23 procent tot 10,6 miljoen euro. Onder de streep verscheen een nettowinst van 6,8 miljoen euro, tegen 5,4 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2016.

Topman Joep van Beurden verwacht dat het bedrijf nog meer zal profiteren van de versimpeling van de bedrijfsvoering. Daar is het bedrijf volgens hem nu ruim een jaar mee bezig en ook de komende kwartalen voorziet de topman verdere ingrepen. Dat betekent overigens niet automatisch dat de botte bijl in het personeelsbestand wordt gezet.

Verwachtingen

Door de bedrijfsvoering te versimpelen kan Kendrion volgens Van Beurden sneller inspringen op kansen en veranderingen in de markt. Beslissingen om te investeren kunnen ook sneller worden genomen. Het bedrijf trok in de eerste jaarhelft 11 miljoen euro uit voor verdere groei. In heel 2016 was dat bedrag 20 miljoen euro.

Zo investeert Kendrion in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Duitsland. Ook in China, waar de omzetgroei in de dubbele cijfers terecht kwam, wil Kendrion gaan uitbreiden. De planning is om in de eerste jaarhelft van 2018 een nieuwe fabriek te openen. China is volgens Van Beurden één van de belangrijkste groeimarkten voor Kendrion.

Kendrion handhaafde zijn verwachtingen waarbij de omzet jaarlijks gemiddeld 5 procent hoger zal uitvallen met een ebita-marge van 10 procent vanaf eind 2018. De marge ligt nu op circa 9 procent, terwijl dit in 2015 nog 5,8 procent was. ,,We zijn goed op weg", aldus Van Beurden. ,,Maar we zijn er nog niet."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion

Gerelateerd

Kendrion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare