Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO steekt geld in start-up Tealium

Gepubliceerd op 16 mei 2019 08:23 | Views: 2.149 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 17:35

8,30 +0,11 (+1,32%)

AMSTERDAM (AFN) - Het fintechfonds van ABN AMRO heeft een belang in het Amerikaans technologiebedrijf Tealium genomen. Tealium biedt oplossingen voor het beheren van klantengegevens. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Volgens directeur van het ABN AMRO fintechfonds Hugo Bongers past deze investering in de strategie van de bank om meer met klantengegevens te doen. Het fintechfonds van ABN AMRO investeert in start-ups en snel groeiende bedrijven die zich bezig houden met de digitalisering van de financiële producten en diensten. Het beschikt daarvoor over een budget van 50 miljoen euro.

Tealium is in 2008 opgericht in San Diego, Californië. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in tag management, waarmee gebruikers kunnen worden gevolgd voor reclame en productenaanbevelingen. Daarvoor worden op websites zogeheten zoekpixels ingezet. Tealium had onder meer luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific Airways en telecombedrijf Vodafone als klanten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare