Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Basic-Fit sluit alle sportscholen en opent voorlopig geen nieuwe

Gepubliceerd op 16 maart 2020 08:12 | Views: 2.343

Basic-Fit 14:01

24,35 -0,55 (-2,21%)

AMSTERDAM (AFN) - Uitbater van sportscholen Basic-Fit gooit tijdelijk al zijn sportscholen dicht. Ook wordt het openen van nieuwe fitnessclubs tot nader order uitgesteld. Dat meldde de onderneming daags nadat de sluiting van sportscholen in Nederland van hoger hand werd bevolen.

Basic-Fit heeft ook sportscholen in Frankrijk, Spanje, België en Luxemburg. In alle landen geldt dat de fitnessclubs de komende weken dichtblijven. Zoals het er nu naar uitziet blijven de vestigingen in Nederland tot 6 april dicht. In Frankrijk en Luxemburg zijn de sportscholen tot 14 april gesloten. Belgen die willen sporten lijken vanaf 3 april weer terecht te kunnen in de sportscholen van de keten en in Spanje geldt de maatregel zeker tot 27 maart.

Basic-Fit kijkt naar mogelijkheden om gedupeerde klanten te compenseren. Vanwege de onzekerheid over toekomstige ontwikkelingen is besloten de opening van clubs tijdelijk uit te stellen en niet meer te starten met de bouw van nieuwe locaties.

Om de financiële impact van de sluiting het hoofd te bieden werkt Basic-Fit met zijn banken aan het ophogen van de doorlopende kredietfaciliteit met 150 miljoen euro. Op dit moment is het niet duidelijk in hoeverre de coronacrisis de resultaten zal beïnvloeden. Veel zal volgens Basic-Fit afhangen van de duur van de sluiting van clubs en verdere maatregelen die door regeringen worden genomen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Basic-Fit

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Jopie1962 16 maart 2020 09:16
    Basicfit gaat niet failliet van een paar weken dicht.

    Als je nu wat stukken oppikt, dan sport je jarenlang gratis op basis van je rendement dat je hiermee gaat maken.

    Hun business model is retegoed, dus die koers gaat over een tijdje wel weer terug omhoog. De huidige korting is belachelijk groot.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare