Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'AEX opent in de min'

'AEX opent in de min'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met verlies. Beleggers in Amsterdam kijken uit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen, dat deze week aan het Damrak door ASML en Ahold wordt geopend. In New York wordt maandag niet gehandeld vanwege Martin Luther King Day.

Maandag is de agenda voor beleggers verder ook vrij leeg. Zowel in Europa als de Verenigde Staten staan geen cijfers van toonaangevende bedrijven op de rol. Belangrijke economische publicaties zijn er op de eerste dag van de nieuwe week evenmin.

Boskalis staat mogelijk in de aandacht, door de intentieverklaring die afgelopen weekeinde werd gemeld voor de gunning van een contract voor de ontwikkeling van de haven van Duqm in Oman. Dat contract heeft een waarde van bijna een half miljard euro.

Pharming

Bij de kleine bedrijven meldde Pharming groen licht vanuit Brussel voor de verkoop van Ruconest als een middel dat patiënten zelf mogen toedienen. In de VS kreeg het biotechnologiebedrijf die toestemming al eerder.

Tijdens de handel in Azië ging veel aandacht uit naar het Britse pond. De Britse munt zakte door toenemende zorgen over een 'harde brexit' naar het laagste niveau sinds de flash crash van oktober. De daling ten opzichte van de dollar was ook de sterkste sinds die plotselinge, kortstondige vrije val in de herfst van vorig jaar.

Uitslagen

De AEX-index sloot vrijdag 1 procent hoger op 488,09 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 692,21 punten, De belangrijkste beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,2 procent. De belangrijkste Britse beursgraadmeter steeg de afgelopen veertien handelsdagen op rij, gesteund door de waardedaling van het pond.

In New York sloten de beurzen vrijdag zonder grote uitslagen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte maandag voorbeurs 0,2 procent naar 52,26 dollar. Brent was met 55,37 dollar per vat ook een fractie goedkoper dan voor het weekeinde. De euro werd voor 1,0610 dollar verhandeld, tegen 1,0630 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: Van Lanschot Kempen positief over Amerikaanse en Europese aandelen
  2. Rustige week in verschiet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.