Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Klein openingsverlies voor AEX'

'Klein openingsverlies voor AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs opent vrijdag waarschijnlijk met een klein verlies. Ook de andere Europese beurzen lijken iets lager aan de nieuwe handelsdag te beginnen. Beleggers verwerken de nieuwe provocatie van Noord-Korea, dat opnieuw een raket afvuurde richting Japan.

Op het Damrak staat ABN AMRO in de schijnwerpers. De Nederlandse staat wil een deel van zijn belang in de bank verkopen. De circa 65 miljoen certificaten van aandelen worden waarschijnlijk verkocht voor 23,50 euro per certificaat. Dat zou een korting betekenen van nog geen 2 procent op de huidige beurskoers van 23,95 euro. Het belang van de overheid neemt door de verkoop af van 63 naar 56 procent.

De staalbedrijven ArcelorMittal en Aperam zullen mogelijk bewegen op de lagere ijzerertsprijs. De prijs van ijzererts zakte tot het laagste niveau in een maand tijd door een combinatie van een afzwakkende vraag uit China en het vooruitzicht van een toenemend aanbod.

Advieswijziging

PostNL zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Goldman Sachs schroefde het beleggingsadvies voor het postbedrijf op naar kopen. Daarnaast neemt concurrent Sandd branchegenoot Van Straaten Post over.

Het in Amsterdam genoteerde telecomconcern Veon heeft een nieuwe financieel directeur benoemd. Trond Westlie zal de functie overnemen van Andrew Davies die na vier jaar als financieel bestuurder vertrekt. Veon maakte verder bekend het een impact verwacht van de recente sterke devaluatie van de Oezbeekse munteenheid.

Verdeeld

De Europese beurzen sloten donderdag verdeeld. De AEX-index klom 0,1 procent tot 529,34 punten en de MidKap zakte 0,1 procent tot 813,71 punten. De beurs in Frankfurt daalde 0,1 procent en Parijs won 0,2 procent. De FTSE in Londen verloor 1,2 procent, nadat de Bank of England hintte op een afbouw van het stimuleringspakket.

Ook de beurzen in New York gingen gemengd de dag uit. De Dow-Jonesindex klom 0,2 procent tot een nieuwe recordstand van 22.203,48 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,1 procent en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,5 procent.

De euro was 1,1915 dollar waard, tegen 1,1884 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 0,3 procent minder op 49,75 dollar. Brentolie werd ook 0,3 procent goedkoper, op 55,32 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: Van Lanschot Kempen positief over Amerikaanse en Europese aandelen
  2. Rustige week in verschiet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.