Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen in de plus

Europese beurzen in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag in de middaghandel winsten optekenen. Aan het einde van de ochtend zorgde een flinke afname van het Duitse beleggersvertrouwen nog voor een dip. Beleggers zijn echter nog steeds vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op donderdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde 1 procent hoger op 431,97 punten. De MidKap steeg 1,1 procent naar 637,99 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen 0,4 tot 1,1 procent.

Op macro-economisch vlak bleek het vertrouwen van Duitse beleggers in september te zijn gekelderd. De belangrijke ZEW-index daalde van 25 in augustus naar 12,1 deze maand. Economen rekenden in doorsnee op een kleinere afname, tot 18,3. Duitse investeerders zijn bezorgd over de tragere groei in opkomende markten.

Philips

Verder kwamen uit de Verenigde Staten wat tegenvallende cijfers over onder meer de detailhandelsverkopen en de industriële productie. Mogelijk kunnen die zwakkere gegevens de Fed ertoe aanzetten nog even te wachten met het verhogen van de rente.

Philips verloor 1,2 procent in de AEX. Het elektronicaconcern liet tijdens een investeerdersdag in Londen weten op koers te liggen met zijn plan om de divisies Healthcare en Consumer Lifestyle samen te voegen en de lichtdivisie te verzelfstandigen. Ook rekent Philips voor dit jaar nog altijd op een bescheiden omzetgroei.

MidKap

In de MidKap was TomTom een positieve uitschieter met een plus van 6,7 procent. De navigatiedienstverlener maakte nieuwe deals bekend en liet weten dat de orders voor het automotive segment tot nu toe al meer dan 250 miljoen euro bedragen. TomTom rekende eerder op minimaal 200 miljoen euro aan orders voor dit jaar.

Thomas Cook klom in Londen 2 procent dankzij overnamegeruchten. De Chinese aandeelhouder Fosun International zou een bod overwegen op de Britse reisorganisatie. In Stockholm daalde Hennes & Mauritz (H&M) 1,9 procent. De Zweedse modeketen boekte in augustus de zwakste omzetgroei in vier jaar door het zeer warme weer in veel landen.

De euro was 1,1303 dollar waard, tegen 1,1300 dollar bij het Europese slot op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent duurder op 44,51 dollar. De prijs van Brentolie steeg licht tot 46,40 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links