Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Grote stap vooruit voor Galapagos'

Gepubliceerd op 15 juli 2019 07:55 | Views: 6.461 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 07 aug

161,30 +2,80 (+1,77%)

AMSTERDAM (AFN) - De grote deal die het Belgische biotechnologiebedrijf Galapagos heeft gesloten met zijn samenwerkingspartner Gilead betekent een grote stap vooruit voor het bedrijf. Dat concludeert een analist van Citi. Ook andere marktvorsers zijn positief en op de beurs werd maandagochtend enthousiast gereageerd. Het aandeel Galapagos sprong bij opening bijna 16 procent omhoog.

"Dit is een belangrijke stap in de richting van een gevestigde toekomst als onafhankelijk gespecialiseerd farmaciebedrijf", stelt de marktkenner, die een koopadvies op het aandeel heeft. De pijplijn van Galapagos is nu volledig gefinancierd. Galapagos kan ook profiteren van de ervaring van Gilead met het commercialiseren van een product in Europa. Hij vindt ook dat de markt nu nog de potentie van het middel filgotinib van Galapagos onderschat.

KBC Securities spreekt van een "royale deal" voor Galapagos, terwijl de vooruitzichten voor filgotinib er "veelbelovend" zouden uitzien. De marktvorsers bij KBC hebben tevens hun koersdoel voor Galapagos opgeschroefd, van 128 naar 145 euro. Het advies blijft staan op Buy.

Gilead vergrootte zijn belang van 12,3 procent naar 22 procent. Voor de aandelen werd 140,59 euro per stuk betaald. Het aandeel Galapagos sloot vrijdag in Amsterdam op 128,15 euro. Maandag kort na de openingsbel noteerde Galapagos op 148,35 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 68% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare