Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Air France-KLM levert in op Damrak

Air France-KLM levert in op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen bleven dinsdag dicht bij huis. In Amsterdam was er veel aandacht voor Air France-KLM. De luchtvaartcombinatie, die zijn aandeelhoudersvergadering houdt, maakte onder meer bekend dat financiële directeur Frédéric Gagey interim-topman wordt. Beleggers verwerkten verder resultaten van grote Europese bedrijven als Vodafone, Commerzbank en Crédit Agricole.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel op Wall Street vlak op 563,51 punten. De MidKap verloor 0,3 procent, tot 797,86 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen 0,1 procent, Frankfurt zakte 0,2 procent.

In de MidKap zakte Air France-KLM 3,3 procent. De aanstelling van Gagey is een tussenoplossing om het vertrek van hoogste baas Jean-Marc Janaillac op te vangen. Die stapte op omdat hij zijn lot aan een stemming onder het personeel had verbonden en die stemming pakte nadelig voor hem uit.

De AEX-index werd aangevoerd door verzekeraar Aegon met een winst van 1,7 procent. Telecomconcern KPN stond onderaan met een min van 2,3 procent.

Crédit Agricole

In Frankfurt klom Commerzbank 3,3 procent. De tweede bank van Duitsland trok afgelopen kwartaal meer nieuwe klanten aan en zag de winst stijgen. ThyssenKrupp zakte 6 procent na een handelsbericht. Het Duitse staal- en industrieconcern verwacht in de eerste jaarhelft met een definitief besluit te komen over de geplande fusie van de Europese staalactiviteiten met Tata Steel, het Indiase moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden.

In Parijs won Crédit Agricole 1,2 procent. De Franse bank zag de kwartaalwinst groeien. Het Franse telecombedrijf Iliad kelderde bijna 20 procent na tegenvallende resultaten.

Euro

In Londen steeg easyJet dik 3 procent. De Britse prijsvechter vervoerde in de afgelopen zes maanden meer passagiers en leed minder verlies. Vodafone zakte 4,3 procent na publicatie van de jaarcijfers. Het Britse telecomconcern kondigde ook aan dat topman Vittorio Colao in oktober opstapt. Financieel directeur Nick Read neemt het stokje over.

De euro was 1,1834 dollar waard, tegen 1,1972 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 70,69 dollar. Brentolie verloor 0,1 procent tot 78,15 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 10 mei
    910,59
    +0,71% +6,38
  2. 10,520
    +1,64% +0,170

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links