Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vooruitzichten tegenvaller bij Altice'

AMSTERDAM (AFN) - De jaarresultaten van Altice zijn in lijn met de verwachtingen, maar de vooruitzichten stellen teleur. Dat schrijft analist Emmanuel Carlier van ING dinsdag in een commentaar.

Altice boekte in 2015 een 17,6 procent hogere geschoonde ebitda op een licht lagere omzet. Voor dit jaar voorziet het bedrijf een verbeterende omzettrend, een circa 5 procent hogere geschoonde ebitda en een vlak tot licht lagere vrije kasstroom. Met name dat laatste is een tegenvaller, meent Carlier.

ING blijft evenwel van mening dat Altice gezien de vooruitzichten voor de langere termijn aantrekkelijk geprijsd is. De synergievoordelen die het verwacht te behalen door overnames zijn volgens de bank ,,realistisch'', gezien de marges bij branchegenoten. Carlier ziet in de resultaten geen aanleiding zijn koopadvies te wijzigen. Het koersdoel blijft 26 euro.

Kleine stap

Goldman Sachs, met een koopadvies, noemde de resultaten van Altice ,,een kleine stap'' in het vertrouwen dat Altice in staat is een houdbare kasstroom te realiseren op de langere termijn. De investeringen van dit jaar moeten onder meer de terugkeer naar omzetgroei in 2017 ondersteunen, aldus de kenners.

Altice stond dinsdag omstreeks 10.20 uur 3,9 procent lager op 15,43 euro, en was daarmee veruit de sterkste daler in de 0,5 procent lagere AEX.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links