Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
TMG zorgt voor vuurwerk op Damrak

TMG zorgt voor vuurwerk op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Op de effectenbeurs in Amsterdam stond Telegraaf Media Groep (TMG) woensdag in de schijnwerpers, na een ongevraagd overnamebod door de Vlaamse krantenuitgever Mediahuis op het moederbedrijf van De Telegraaf. Hierdoor spoot het aandeel in de laatste handelsminuten bijna 50 procent omhoog.

Het aandeel TMG ging bij de kleinere fondsen uiteindelijk 43,8 procent hoger de handel uit op exact 5 euro. Mediahuis, eigenaar van onder meer NRC Media, is samen met TMG-grootaandeelhouder VP Exploitatie bereid om 5,25 euro per aandeel in contanten neer te tellen. In afwachting van de aankondiging van het bod werd de handel in TMG gedurende de middag lange tijd stilgelegd.

Beleggers toonden zich verder vrij voorzichtig, in afwachting van het rentebesluit in de Verenigde Staten dat na het Europese slot naar buiten komt. De Amsterdamse AEX-index eindigde 0,3 procent lager op 472,20 punten. De MidKap zakte 0,5 procent naar 665,30 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs leverden 0,3 tot 0,7 procent in.

Aanvoerder

De AEX werd aangevoerd door digitaal beveiliger Gemalto, dat 2 procent won. Ahold Delhaize behoorde met een plus van 1,3 procent eveneens tot de sterkste stijgers. Het supermarktconcern profiteerde van adviesverhogingen bij Goldman Sachs en Raymond James. Onderaan de lijst met hoofdfondsen stond ABN AMRO, dat 2 procent van zijn beurswaarde kwijtspeelde.

Bij de kleinere fondsen won verder Heijmans 7,2 procent. Het bouwbedrijf meldde de verkoop van zijn Duitse dochterbedrijf Franki. Daarmee wordt een netto-opbrengst van 15 miljoen euro verwacht, waarmee Heijmans zijn balans kan versterken. Beter Bed werd 5,1 procent hoger gezet door een positiever advies van KBC.

Europa

In Londen maakte uitbater van dranklokalen Punch Taverns een koerssprong van bijna 38 procent. Rond het bedrijf zou een overnamestrijd zijn ontketend. Onder meer bierbrouwer Heineken zou zijn vizier hebben gericht op de pubs van Punch.

Het Duitse winkel- en groothandelsconcern Metro won verder bijna 4 procent in Frankfurt, vanwege een goed ontvangen kwartaalbericht van het Duitse moederbedrijf van onder meer Media Markt en Makro.

De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,6 procent naar 52,16 dollar per vat. Brent werd 1,2 procent goedkoper bij 55,08 dollar per vat. De euro was 1,0655 dollar waard, tegen 1,0640 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. Euforie op Damrak na renteverlaging Fed van korte duur
  2. AEX zakt verder weg door verliezen chippers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.