Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

NSE-bestuurder weg na verschil van inzicht

BORCULO (AFN) - Niet-uitvoerend bestuurder Falco Valkenburg van New Sources Energy (NSE) stapt per direct op in verband met een aanhoudend verschil van inzicht over het te voeren beleid. Dat heeft de aan de beurs in Amsterdam genoteerde onderneming laten weten.

Eerder dit jaar stond Valkenburg nog tijdelijk aan het roer van NSE. Hij nam eind april de taken over van directeur Frans Wieringa, die had gemeld dat hij zou aftreden. Wieringa wilde daarmee de schijn van belangenverstrengeling voorkomen, die kon ontstaan door de aankoop door NSE van drie Duitse solarparken van het bedrijf Zoneco GmbH. Korte tijd later werd bekend dat Wieringa toch zou aanblijven.

Volgens Wieringa gaat het verschil van inzicht tussen hem en Valkenburg vooral over de wijze waarop de Autoriteit Financiële Markten (AFM) rond die kwestie van informatie is voorzien. Valkenburg zou van Wieringa hebben verlangd dat die tijdig met meer gegevens op de proppen was gekomen.

Belangenverstrengeling

Uit het verslag van de aandeelhoudersvergadering bleek eerder dit jaar al dat Wieringa een aandelentransactie rond de overname van de solarparken niet tijdig heeft gemeld bij de AFM. De handel in het aandeel NSE is door al het gedoe van 25 april tot 3 mei opgeschort geweest. De mogelijke belangenverstrengeling zat hem er in dat Wieringa enig aandeelhouder en bestuurder was van Zoneco en ook enig uitvoerend bestuurder van NSE.

NSE zegt in een verklaring Valkenburg te bedanken voor zijn bijdrage aan het bedrijf in de afgelopen drie jaar. Komende tijd zal worden gezocht naar een opvolger.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
New Sources Energy kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.