Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Henkel scherpt winstprognose aan

DÜSSELDORF (AFN) - Henkel heeft de winstprognose voor het hele jaar aangescherpt. Dat deed het Duitse moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt dinsdag in een handelsbericht over het derde kwartaal, waarin het wel benadrukte dat de marktomstandigheden moeilijk zijn.

Henkel wees daarbij specifiek naar de negatieve impact van wisselkoersen, terwijl de moeilijke omstandigheden in de consumentenmarkten waar het actief is waarschijnlijk aan zullen houden. Dit wordt wel weer gecompenseerd door de bijdrage uit overnames en de goede vraag naar lijmen.

Mede daardoor rekent het concern momenteel op een groei van de aangepaste winst per aandeel van circa 9 procent. Eerder werkte Henkel nog met een bandbreedte van 7 tot 9 procent. De aangepaste winst per aandeel in het derde kwartaal bedroeg 1,30 euro.

Henkel zette afgelopen verslagperiode een omzet in de boeken van bijna 5 miljard euro. Dat is iets minder dan analisten in doorsnee hadden voorzien, zij rekenden op 5,1 miljard euro. De opbrengsten groeiden op autonome basis met 3 procent. Het aangepaste bedrijfsresultaat kwam uit op 897 miljoen euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. Henkel verhoogt outlook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HENKEL AG+CO.KGAA VZO kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.