Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcadis gaat perrons NS-station Schiphol aanpakken

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 07:41 | Views: 1.576 | Onderwerpen: luchtvaart

Arcadis 03 mrt

29,08 0,00 (0,00%)

ARNHEM (AFN) - Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis gaat de perrons van het NS-station op luchthaven Schiphol opnieuw inrichten. Daarmee moeten de reizigersstromen, die naar verwachting in de toekomst nog flink zullen groeien, efficiënter kunnen worden afgehandeld. De opdracht voor het ontwerp levert Arcadis 2,4 miljoen euro op. Voor de realisatiefase komt een nieuwe aanbesteding.

De hellingbanen die er nu nog zijn tussen Schiphol Plaza en de perrons zullen verdwijnen. Die worden vervangen door trappen. Ook zullen er op den duur poortjes voor de OV-chipkaart komen en komt er op ieder perron een directe verbinding met het busplatform bovengronds. Daardoor hoeven reizigers niet meer eerst door Schiphol Plaza heen. Die hal met winkeltjes en restaurants kan dan ook anders worden ingericht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 geobeo 14 oktober 2020 11:56
  Oh. Wat handig: poortjes! Wie wil er nou geen poortjes?! Te gek.

  Komt er ook een makkelijke manier voor toeristen om "een kaartje naar Amsterdam centraal" te kopen? Of blijft dat nog steeds net zo onmogelijk? --> Bij die gele machines, ja niet die kleine gele maar die grote gele met blauwe, ohja even opletten de meeste accepteren geen cash, ohja en ook geen credit card, en dan moet je op een touchscreen Amsterdam centraal kiezen, enkeltje, zonder korting, ja chipkaart ja, oh en niet vergeten in te checken en uit te checken.

  Alleen in Nederland...
 2. NielsvanderStappen 14 oktober 2020 16:46
  "de reizigersstromen, die naar verwachting in de toekomst nog flink zullen groeien"
  O ja? En dat met KLM's en andere vervoerders die allemaal snappen dat het na Corona voorlopig heel lang niet zo zal gaan als vroeger?
  Even pas op de plaats lijkt me toch wel het minste!
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare