Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Onderzoekskosten Vivoryon lopen op

Gepubliceerd op 14 mei 2020 08:06 | Views: 1.703

VIVORYON THERAPEUT 03 jul

3,99 +0,01 (+0,25%)

HALLE (AFN) - Biotechnoloog Vivoryon heeft in het eerste kwartaal aanzienlijk meer uitgegeven aan onderzoek naar zijn voornaamste kandidaat-medicijn tegen de ziekte van Alzheimer. Die gestegen uitgaven waren volgens de verwachtingen van de Duitse biotechnoloog. Doordat het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf nog geen omzet genereert, liep ook het verlies op.

In de eerste drie maanden ging er bijna 2,8 miljoen euro op aan onderzoek. Dat is ruim het zesvoudige van de onderzoeks- en ontwikkelingskosten in dezelfde periode een jaar eerder. Inclusief algemene kosten en rentebetalingen zorgde dat voor een verlies van 3,3 miljoen euro, tegenover 910.000 euro een jaar eerder.

Dat Vivoryon meer geld kwijt is, komt doordat een klinische studie (Fase 2b) naar zijn middel tegen Alzheimer is opgeschaald. Voor de uitbreiding ging het bedrijf een samenwerking aan met de Deense branchegenoot Nordic Bioscience. Vivoryon had eind maart 20,2 miljoen euro aan contanten in kas, naast 19,7 miljoen euro aan snel in cash om te zetten waardepapieren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VIVORYON THERAPEUT 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

VIVORYON THERAPEUT

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare