Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen stijgen na cijferstroom

Gepubliceerd op 14 feb 2019 om 11:56 | Views: 1.932 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag opnieuw licht vooruit. Beter dan verwachte cijfers van grote Europese bedrijven boden steun aan de handel. Op het Damrak werden speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis flink hoger gezet, na goed ontvangen resultaten. Naast DSM en Arcadis openden ook Aegon, NN Group en SBM Offshore de boeken.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de plus op 537,50 punten. De MidKap kreeg er 0,9 procent bij op 735,77 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs dikten tot 0,4 procent aan.

DSM was veruit de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een plus van ruim 8 procent. Het speciaalchemiebedrijf zag de winst in het vierde kwartaal flink stijgen en kondigde een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van een miljard euro. Ook wordt het dividend verhoogd. Ook verzekeraar NN Group, die afgelopen kwartaal verlies leed, gaat eigen aandelen inkopen en kreeg er 1,4 procent bij.

Aegon

Verzekeraar Aegon, die in de tweede helft van 2018 flink minder winst boekte, was de grootste verliezer in de AEX met een min van 5 procent. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield, dat ook met cijfers kwam, volgde met een verlies van 4,3 procent.

In de MidKap stond Arcadis bovenaan met een winst van 12 procent. Ook de resultaten van SBM Offshore (plus 3,8 procent) vielen in de smaak bij beleggers. De maritiem oliedienstverlener verwacht dit jaar een hogere omzet te boeken dan afgelopen jaar en gaat eigen aandelen inkopen. Ook keert het bedrijf meer dividend uit.

Nestlé

In Zürich klom Nestlé 2,9 procent na sterke resultaten van het voedingsbedrijf. Credit Suisse daalde 1,1 procent. De Zwitserse bank boekte afgelopen jaar voor het eerst winst na vier verliesjaren. Commerzbank steeg in Frankfurt ruim 3 procent na beter dan verwachte resultaten van de Duitse bank. De Franse automaker Renault en vliegtuigbouwer Airbus wonnen 2,5 en 4,3 procent in Parijs na sterke resultaten.

De euro was 1,1268 dollar waard, tegen 1,1286 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 54,34 dollar. Brent werd 1,3 procent duurder op 64,43 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links