Login
 

EasyJet gaat doorverbindingen aanbieden

Gepubliceerd op 13 sep 2017 om 08:50 | Views: 1.025 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 13:48

9,39 -0,19 (-1,96%)

easyJet 13:49

1.655,50 -24,00 (-1,43%)

LONDEN (AFN) - EasyJet gaat in samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen vliegtickets verkopen naar verre bestemmingen. Zelf zorgt het daarbij voor doorreismogelijkheden binnen Europa. In eerste instantie loopt dat via de Londense luchthaven Gatwick, maar de prijsvechter heeft ook onder meer Schiphol in het vizier.

Prijsvechters als easyJet beperken zich doorgaans tot enkele vluchten, zonder overstapmogelijkheden. Concurrent Ryanair bracht daar eerder dit jaar al verandering in met doorverbindingen binnen Europa. Door in samenwerking met in eerste instantie Norwegian en het Canadese WestJet intercontinentale routes te gaan aanbieden, gaat easyJet nog een stap verder.

De Britse prijsvechter praat met meer branchegenoten, onder meer in het Midden-Oosten en Azië, over uitbreiding van het samenwerkingsverband. Naast Schiphol staan ook andere grote luchthavens als Parijs Charles de Gaulle, Milaan Malpensa, Genève en Barcelona op het verlanglijstje.

Schiphol

Als het easyJet lukt ook op Schiphol een partner te vinden, is KLM niet langer de enige maatschappij die de nationale luchthaven gebruikt als knooppunt voor Europese en intercontinentale vluchten. Ook zustermaatschappij Air France krijgt er mogelijk geduchte concurrentie bij op haar eigen thuisbasis.

Waar easyJet eerder weleens zinspeelde op mogelijke samenwerking met KLM op Schiphol, is dat ditmaal niet aan de orde. ,,Wij zijn niet benaderd door easyJet voor een samenwerking om vluchten aan elkaar te knopen'', laat een woordvoerder van KLM desgevraagd weten. ,,Als zij willen doorverbinden op Schiphol, dan zal dat met andere airlines zijn.''

EasyJet is niet van plan de eigen dienstregeling om te gooien en voorziet evenmin nadelige gevolgen voor de punctualiteit. Doorverbindingen worden alleen aangeboden bij een overstaptijd van minstens tweeënhalf uur. Bij vertragingen wordt niet gewacht op passagiers die hun aansluiting dreigen te missen. Zij worden op de eerstvolgende beschikbare vlucht geplaatst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
easyJet 50% zegt kopen 2 stemmen
Air France-KLM 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

easyJet

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links