Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Applied Materials verwacht verdere groei in lopend kwartaal

Gepubliceerd op 13 augustus 2020 22:48 | Views: 2.077

ASML 22 jan

462,90 -7,65 (-1,63%)

SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toeleverancier aan de chipsector Applied Materials is met een sterke prognose gekomen voor het lopende kwartaal. Ook waren de resultaten over het afgelopen kwartaal beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

De onderneming gaat voor de huidige periode uit van 4,6 miljard dollar aan omzet, en een aangepaste winst per aandeel tussen de 1,11 en 1,23 dollar. Marktvorsers voorzagen door de bank genomen slechts 4,4 miljard dollar aan opbrengsten en een winst per aandeel van 1,02 dollar.

Afgelopen kwartaal steeg de omzet met 23 procent op jaarbasis tot 4,4 miljard dollar, waar de analisten hadden gerekend op 4,2 miljard dollar. Onder de streep bleef uiteindelijk 841 miljoen dollar over, tegen 571 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

De resultaten lijken in de smaak te vallen bij beleggers. In de zogeheten nabeurshandel in New York ging het aandeel Applied Materials licht omhoog.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare