Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lucht in top EssilorLuxottica lijkt geklaard

Gepubliceerd op 13 mei 2019 om 10:33 | Views: 1.284

GrandVision 19 jul

24,68 +0,08 (+0,33%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De ruzie in de top van brillen- en lenzenreus EssilorLuxottica lijkt voorbij. Met een nieuw te benoemen onafhankelijk hoofd van de onderneming moet de strijd om de macht bij het fusiebedrijf ten einde komen. Dat zijn de strijdende partijen, enerzijds het kamp Essilor en anderzijds het kamp Luxottica, overeengekomen.

Voorzitter Leonardo Del Vecchio, tevens oprichter van Luxottica, en Essilor-topman Hubert Sagnières, nu vicevoorzitter, beschuldigden elkaar ervan de overhand te willen krijgen bij het fusiebedrijf. Bij het samengaan van Essilor en Luxottica was juist afgesproken dat beide bedrijven evenveel invloed krijgen. Del Vecchio stapte om de kwestie zelfs naar een internationale geschillencommissie.

Nu de rust is weergekeerd zal de aandacht de komende tijd vooral uitgaan naar verbeteren van de samenwerking tussen de bedrijven, zo klinkt het. Essilor, bekend van glazenmerk Varilux, en Luxottica, eigenaar van merken als Ray-Ban, Persol en Oakley, fuseerden in oktober in een deal ter waarde van 54 miljard euro. Het gecombineerde bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 16,2 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
GrandVision 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

GrandVision

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord