Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Redelijke overnameprijs Fagron voor Cedrosa'

Gepubliceerd op 13 mei 2019 09:19 | Views: 1.656

Fagron 05 jun

21,28 -0,08 (-0,37%)

AMSTERDAM (AFN) - Apotheektoeleverancier Fagron lijkt een redelijke prijs te hebben betaald voor de Mexicaanse branchegenoot Cedrosa. Dat laat KBC Securities weten in een reactie op het overnamenieuws.

De overnamesom bedraagt omgerekend 16,5 miljoen euro, met een mogelijkheid voor een maximale prijs van 21,7 miljoen euro als aan bepaalde winstdoelstellingen wordt voldaan. Met deze overname betreedt Fagron de groeiende Mexicaanse markt voor gepersonaliseerde medicatie en versterkt het bedrijf zijn positie op het Latijns-Amerikaanse continent. Cedrosa is goed voor een omzet van 22,5 miljoen euro.

KBC geeft aan dat Fagron hiermee zijn verovering van de Mexicaanse markt begint. Het advies voor Fagron is buy, met een koersdoel van 18 euro.

Advies ING

ING meldt dat het gaat om een vrij kleine maar interessante overname die past binnen de strategie van Fagron en bijdraagt aan het vergroten van de aanwezigheid in Latijns-Amerika. Het advies bij ING is hold, met een koersdoel van 18,50 euro.

Het aandeel Fagron noteerde maandag omstreeks 10.00 uur 0,5 procent lager op 17 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Fagron

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare