Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Nikkei sluit week hoger af

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst gesloten. De opmerkingen van president Donald Trump dat een militaire aanval van de Verenigde Staten op Syrië niet direct op handen is zorgden voor enige opluchting onder beleggers. De meeste andere beurzen in het Verre Oosten gingen eveneens licht omhoog.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,6 procent hoger op 21.778,74 punten. De Japanse hoofdindex won deze week ruim 1 procent en boekte daarmee de derde weekwinst op rij. Financiële bedrijven profiteerden van de gestegen obligatierentes in de VS. Ook de chipbedrijven als Advantest (plus 2,1 procent) zaten in de lift.

Fast Retailing, een zwaargewicht in de index, zakte 0,1 procent. De Japanse eigenaar van kledingketen Uniqlo schroefde zijn winstverwachting op maar werd daar niet voor beloond.

De All Ordinaries in Sydney dikte 0,2 procent aan en in Seoul steeg de Kospi 0,5 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,1 procent hoger. De beurs in Shanghai verloor 0,2 procent na een onverwachte sterke krimp van de Chinese export in maart.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225 kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.