Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SBM Offshore verdubbelt dividend

Gepubliceerd op 13 februari 2020 07:37 | Views: 7.182 | Onderwerpen: dividend

HAL Trust 17:35

132,40 -4,00 (-2,93%)

SBM Offshore 17:35

14,73 -0,75 (-4,85%)

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore keert dit jaar twee keer zoveel winst uit aan zijn aandeelhouders als afgelopen jaar. De maritiem dienstverlener aan de olie- en gasindustrie ziet daartoe de mogelijkheid dankzij sterke financiële resultaten en een goed gevuld orderboek.

SBM verdeelt in totaal 150 miljoen dollar onder zijn aandeelhouders. Dat terwijl de nettowinst in 2019 met ruim een vijfde afnam tot 235 miljoen dollar. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) daarentegen steeg wel, met 6 procent tot 832 miljoen dollar. Daarmee overtreft het bedrijf ruim de eigen prognose.

De omzet ging afgelopen jaar met meer dan een kwart omhoog naar 2,2 miljard dollar. Voor dit jaar voorspelt SBM een verdere groei van de omzet naar 2,3 miljard dollar, en een toename van het onderliggend bedrijfsresultaat tot 900 miljoen dollar.

Orderportefeuille

Met een orderportefeuille ter waarde van 20,7 miljard dollar, wat per saldo neerkomt op een toename met 6 miljard, kan SBM nog jaren vooruit. Het bedrijf blijft volgens topman Bruno Chabas "selectief" bij het uitkiezen van projecten. Doel is ook om in 2030 een kwart van de omzet te halen uit gas en hernieuwbare energie.

SBM kondigt verder aan dat het voor 150 miljoen euro aan eigen aandelen wil gaan inkopen. Het programma wordt deels gebruikt om aandelen te verkrijgen die als beloning worden uitgekeerd aan werknemers en bestuurders.

Nieuwe commissarissen

Daarnaast meldt het bedrijf dat het op de aandeelhoudersvergadering in april twee nieuwe commissarissen wil benoemen, voormalig Shell-bestuurder Andy Brown en voormalig HAL-bestuurder Jaap van Wiechen. Roeland Baan is de beoogde opvolger van scheidend president-commissaris Floris Deckers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 67% zegt kopen 6 stemmen
SBM Offshore 80% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

dividend

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mijn Vriend
1
quote:

Snelle Jaapie schreef op 13 februari 2020 07:48:


Virusvrees verwacht rode koers


Virusvrees vanwege het corrigeren v d statisstieken, een ieder zijn ding.... Buiten China en het cruiseschip om zowat geen verspreiding meer.
objectief
0
quote:

Snelle Jaapie schreef op 13 februari 2020 07:48:


Virusvrees verwacht rode koers


wie is dat?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord