Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
AEX boekt kleine winst

AEX boekt kleine winst

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte maandag een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen gingen licht vooruit. Beleggers keken vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten, die later deze week zal plaatsvinden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 611,03 punten. De MidKap won ook 0,1 procent, tot 931,61 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,5 procent.

Galapagos voerde de stijgers aan bij de AEX-fondsen met een winst van 0,8 procent. De biotechnoloog heeft voldoende patiënten gevonden voor een belangrijke klinische studie. Betaalbedrijf Adyen won 0,5 procent en bereikte de hoogste koers ooit. Verzekeraar NN Group (min 0,9 procent) stond onderaan na een adviesverlaging door Credit Suisse. In de MidKap ging metalenspecialist AMG aan kop met een plus van 2,2 procent. Hekkensluiter was maaltijdbestelsite Takeaway met een min van 1,2 procent.

Neways

Neways daalde 2,8 procent bij de kleinere bedrijven. De producent van elektronische componenten heeft zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat opnieuw verlaagd. Neways rekent voor heel 2019 nu op een bedrijfsresultaat van 15 miljoen euro. Daarmee is de tweede jaarhelft duidelijk minder geweest dan de eerste jaarhelft. Het bedrijf rekende er eerder op het niveau van de eerste jaarhelft te kunnen evenaren.

In Parijs zakte Renault 2,7 procent. De leiding van de Japanse automaker Nissan onderzoekt volgens mediaberichten of een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met zijn Franse partner. De slechte verhoudingen tussen de Japanners en de Fransen kwam aan het voetlicht in de nasleep van de val van automagnaat Carlos Ghosn.

Thyssenkrupp

Thyssenkrupp won 0,1 procent in Frankfurt. Het Duitse industrieconcern overweegt volgens het tijdschrift Der Spiegel zijn staaltak met branchegenoot Salzgitter (plus 0,8 procent) te laten fuseren.

De euro was 1,1123 dollar waard tegen 1,1115 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 59,01 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 64,94 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. Slotcall: stevige ronde winstnemingen, nieuwe dreun autosector en goudprijs boven $2.600
  2. Euforie op Damrak na renteverlaging Fed van korte duur

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.