Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Henkel verwacht lagere winst in 2020

Gepubliceerd op 12 december 2019 19:08 | Views: 935

HENKEL AG+CO.KGAA VZO 24 jan

95,84 +1,80 (+1,91%)

UNILEVER 17:35

51,33 -0,53 (-1,02%)

DÜSSELDORF (AFN) - Het Duitse Henkel verwacht dat de winst in 2020 zal dalen, onder druk van lastige omstandigheden op industriële markt, zoals de automotive-sector, en hogere investeringen in marketing en digitalisering. De outlook voor volgend jaar ligt volgens het bedrijf achter merken als Schwarzkopf, Persil en Pritt onder de prognoses van de markt.

De onderneming gaf aan dat de aangepaste winst per aandeel met een percentage van 5 tot 9 procent kan dalen vergeleken met dit jaar. De aangepaste brutomarge wordt geraamd op ongeveer 15 procent. Dit jaar zou die ebit-marge op 16,2 procent moeten uitkomen, aldus Henkel. De autonome omzetgroei komt volgend jaar tussen 0 en 2 procent uit, denkt het concern.

Bij de bekendmaking van kwartaalcijfers in november sprak het bedrijf uit Düsseldorf al van moeilijke marktomstandigheden. Henkel is onder meer extra geld kwijt aan marketing om concurrentie van rivalen als Procter & Gamble af te slaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER
HENKEL AG+CO.KGAA VZO

Gerelateerd

HENKEL AG & CO. KGAA

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord