Login
 
Wachtwoord vergeten?

Galapagos blikvanger in licht hogere AEX

Gepubliceerd op 12 sep 2018 om 11:53 | Views: 2.828 | Onderwerpen: biotechnologie

AEX 15:37

542,04 +1,19 (+0,22%)

Galapagos 15:22

99,18 -0,50 (-0,50%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van biotechnologiebedrijf Galapagos was woensdag flink in trek op de Amsterdamse beurs na positieve testresultaten van een middel tegen reuma. Het algehele beurssentiment in Europa was gematigd positief. Beleggers bleven terughoudend door de aanhoudende handelszorgen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 540,11 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 775,64 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,2 en 0,4 procent. Londen bleef achter met een min van 0,3 procent.

Galapagos was met afstand de koploper bij de hoofdfondsen, met een winst van 15 procent. Dat is de grootste koerswinst in drie jaar. De biotechnoloog heeft samen met partner Gilead Sciences een studie met het middel filgotinib tegen reuma succesvol afgesloten. In de eerste fase 3-studie werden alle belangrijke doelen gehaald.

Aalberts Industries

Industrieel toeleverancier Aalberts Industries volgde met een winst van meer dan 3 procent na een adviesverhoging door Kempen. Grootste daler in de AEX was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een verlies van 2 procent. Levensmiddelenconcern Unilever, dat eind dit jaar zijn plek in de Londense hoofdindex verliest vanwege de verhuizing naar Nederland, daalde 0,6 procent.

In de MidKap stonden bodemonderzoeker Fugro en oliedienstverlener SBM Offshore bovenaan met plussen van 3,7 en 2,8 procent. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een min van 1,6 procent.

Wessanen

Bij de kleinere bedrijven won Adyen 6,7 procent. De betalingsdienstverlener kondigde een samenwerkingsverband aan met dataplatformbedrijf Looker en krijgt vanaf 24 september een notering in de MidKap. Adyen neemt de plaats in van natuurvoedingsproducent Wessanen (min 0,2 procent). De samenstelling van de AEX blijft volgens beursexploitant Euronext ongewijzigd.

In Madrid steeg Inditex bijna 3 procent. Beleggers waren tevreden over de halfjaarresultaten van de Spaanse kledingverkoper. Hermès klom meer dan 1 procent in Parijs. Het Franse modehuis, bekend van de zijden sjaaltjes en de Kelly- en Birkin-tassen, zag zijn winstgevendheid in het afgelopen halfjaar oplopen naar het hoogste niveau ooit. Vooral in China deed het bedrijf goede zaken.

De euro was 1,1592 dollar waard tegen 1,1588 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie klom 0,5 procent in prijs tot 69,59 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 78,97 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 100% zegt kopen 1 stemmen
Galapagos 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links