Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandelenbeurzen New York kleuren rood

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelssessie eensgezind in de min. Het kwartaalcijferseizoen staat voor de deur. Delta Air Lines gaf voor de openingsbel woensdag als een van de eerste grote bedrijven een kijkje in de boeken. Donderdag volgen onder meer de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Citigroup.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent lager op 20.576 punten. De brede S&P 500 noteerde 0,4 procent in de min op 2343 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,5 procent tot 5835 punten.

Delta Air Lines stond op een winst van 1,4 procent. Het luchtvaartconcern zag de winst in het eerste kwartaal fors dalen, vooral door de hogere brandstofprijs. De Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM had daarnaast nog altijd last van overcapaciteit op veel routes, waardoor de ticketprijzen onder druk stonden. Toch viel de winst hoger uit dan analisten hadden verwacht.

BlackBerry

Technologiebedrijf BlackBerry won 16 procent. BlackBerry heeft een vergoeding toegekend gekregen van bijna 815 miljoen dollar van chipconcern Qualcomm in een schikkingszaak rond royaltybetalingen. Het aandeel Qualcomm leverde 3 procent in.

Verfconcern PPG Industries noteerde 1 procent lager. PPG benadrukte dat het geen afspraken heeft gemaakt met Akzo-aandeelhouder Elliott Advisors in de overnamestrijd rondom AkzoNobel. Geopperd werd dat PPG het kwade genius zou zijn achter de roep van een groep aandeelhouders, aangevoerd door Elliott, om het vertrek van voorzitter van de raad van commissarissen Antony Burgmans van Akzo.

Europa

De verkoper van organische levensmiddelen Whole Foods Markets (plus 2 procent) stond ook in de belangstelling. Volgens Bloomberg heeft internethandelaar Amazon vorig jaar overwogen een bod uit te brengen op het bedrijf dat een marktwaarde van circa 10,7 miljard dollar heeft. Uiteindelijk zag Amazon af van een bod. Meerdere partijen zijn mogelijk nog wel in de markt voor het bedrijf.

De euro noteerde 1,0602 dollar, tegen 1,0621 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 53,14 dollar en Brent verloor 0,6 procent tot 55,89 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. mok 12 april 2017 21:17
    Waar zich geen mens zorgen over lijkt te maken is het stijgende overheidstekort in de VS. In een tijd waarin de FED er aan zit te denken om de rente te laten stijgen omdat de omstandigheden goed zijn, groeiende economie, dalende werkloosheid, geen deflatierisico, lukt het de overheid niet om de begroting in balans te krijgen. De inkomsten stijgen niet meer en nu heeft Trump ook nog allerlei plannetjes die geld kosten. Voorlopig gaat het goed, totdat we weer een recessie krijgen en uitgeleend geld niet meer terug komt. Dan kon het financiële systeem nog wel eens instorten.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.