Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Strijd rondom AkzoNobel harder'

'Strijd rondom AkzoNobel harder'

AMSTERDAM (AFN) - De strijd rondom AkzoNobel is duidelijk aan het verharden, met een groep aandeelhouders die het ontslag van de voorzitter van de raad van commissarissen eist en de scherpe afwijzing van AkzoNobel daarop. Dat constateert analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen woensdag.

Van Beek reageert op de melding dat een groep aandeelhouders van AkzoNobel, onder aanvoering van Elliott Advisors, af wil van de voorzitter van de raad van commissarissen Antony Burgmans. Zij hebben het bedrijf opgeroepen daarvoor een buitengewone vergadering van aandeelhouders te beleggen.

Akzo neemt het verzoek tot een vergadering in behandeling, maar geeft nu al aan zijn ontslag niet op de agenda te zetten. Het verfbedrijf heeft naar eigen zeggen ook vernomen dat Elliott mogelijk koersgevoelige informatie hierover achter gesloten deuren heeft besproken met PPG. Daarvan is melding gemaakt bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Jager

Vooral dat laatste punt valt Van Beek op. ,,Het wordt erg juridisch, een flinke verharding, ook zo met delen van marktgevoelige informatie'', aldus de marktvorser. Hij denkt overigens niet dat jager PPG de strijd om Akzo op zal geven.

Ook analisten van Bernstein zien de weigering van AkzoNobel om het ontslag van Burgmans op de agenda te zetten van een buitengewone aandeelhoudersvergadering, als het waarschijnlijke begin van een langdurig gevecht. Zij denken dat Elliott de gang naar de rechter niet zal schuwen om zijn zin te krijgen.

Wachten

Bernstein denkt eveneens dat PPG weleens met een hoger bod zou kunnen komen. De Amerikanen zullen daar waarschijnlijk mee wachten tot na de investeerdersdag van AkzoNobel op 19 april, aldus de marktvorsers. Zij schatten de kans op een bod van 93 euro per aandeel op 50 procent.

Theodoor Gilissen hanteert een aanbevolen-advies op het aandeel en een koersdoel van 82 euro. Bernstein koppelt aan zijn outperform-advies een richtprijs van eveneens 82 euro. Het aandeel AkzoNobel steeg woensdagochtend 0,5 procent tot 79,49 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Beursblik: ING verlaagt koersdoel AkzoNobel
  2. 24 apr Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. MartijnN1932 12 april 2017 13:46
    Ach PPG, bied dan ook gewoon het hele overname bedrag in contanten.
    Ik denk dat er dan geen aandeelhouder meer tegen het bod is..

    hopla 90 EUR CASH voor Akzo, als ik ze al zou bezitten zou ik ze dan zeker aanmelden. Ik zou niet zitten wachten op aandelen van de overnemende partij.
    gewoon cash..
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

63,820 08 mei
-0,460 -0,72%
Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links