Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britse centralebankgouverneur: donkere tijden voor economie

Gepubliceerd op 12 januari 2021 14:23 | Views: 2.569 | Onderwerpen: Groot-Britannië

LONDEN (ANP/RTR) - De economie van het Verenigd Koninkrijk staat "donkere tijden" te wachten door het sterk stijgende aantal coronabesmettingen in het land en de nieuwe lockdowns om het virus tegen te gaan. Dat zei gouverneur Andrew Bailey van de Bank of England (BoE).

"We zijn nu in een zeer moeilijke periode", aldus de centralebankpresident. Volgens hem zullen de voortwoekerende pandemie door de nieuwe en zeer besmettelijke virusvariant en de strikte lockdowns zeker zorgen voor schade aan het economisch herstel. Bailey verklaarde wel dat herstel in zicht is door de uitrol van vaccins tegen het virus, maar dat de komende maanden lastig zullen zijn.

Veel economen gaan er nu vanuit dat de economie van het Verenigd Koninkrijk zal krimpen in het eerste kwartaal van dit jaar, na de krimp in de voorgaande periode. Daarmee zou dus sprake zijn van een recessie. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk ligt inmiddels op meer dan 3 miljoen, met ruim 81.000 doden als gevolg van het virus.

De Britse minister van Financiën Rishi Sunak zei maandag nog dat de economie waarschijnlijk nog verder zal verslechteren voordat herstel gaat inzetten. De nieuwe coronabeperkingen zijn volgens hem noodzakelijk voor de volksgezondheid, maar zullen wel een significante economische impact hebben.

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. SuTrade 12 januari 2021 15:16
  quote:

  drooglegging schreef op 12 januari 2021 14:37:


  Vreemd dat de Londense Futsi daar anders over denkt: ATH

  Is het bovenstaande wellicht om het Engelse volk voor te bereiden op wat niet prettige aanpassingen zoals een blijvende belasting verhoging.

  FTSE index is achter met herstel, zie overige indexen...
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare