Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winsten voor Europese effectenbeurzen

Gepubliceerd op 11 november 2020 18:03 | Views: 1.534 | Onderwerpen: Europa

AEX 23 nov

601,37 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met winst gesloten. De stemming op de financiële markten kreeg nog steeds enige steun door het coronavaccin van farmacieconcern Pfizer. Op het Damrak viel de kwartaalupdate van ABN AMRO niet in de smaak. Chemicaliëndistributeur IMCD opende ook de boeken en werd wel hoger gezet.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,2 procent in de plus op 599,21 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 850,59 punten. Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,4 procent.

ABN AMRO (min 5,6 procent) behoorde tot de staartgroep bij de Amsterdamse hoofdfondsen. Het financiële concern boekte in het derde kwartaal weer winst na het verlies in het door de coronalockdown geplaagde tweede kwartaal, en hoefde veel minder geld opzij te zetten voor leningen die mogelijk nooit worden terugbetaald. De rentebaten van de bank bleven echter duidelijk onder druk staan. Ook vielen de inkomsten uit commissies tegen. Branchegenoot ING leverde 2,1 procent in.

IMCD

IMCD stond bij de stijgers in de AEX, met een plus van 2,1 procent. De chemicaliëndistributeur sloot de eerste negen maanden van het jaar af met meer winst op een licht hogere omzet. Topman Piet van der Slikke sprak van sterke prestaties, waarbij alle regio's bijdroegen aan de groei. Voor het hele jaar gaat het bedrijf uit van verdere groei van het resultaat, ondanks de coronaproblematiek.

Unibail-Rodamco-Westfield moest een koersverlies van 6,3 procent slikken in de hoofdindex. Beleggers namen wat winst na de sterke opmars van het winkelvastgoedconcern, dat in de afgelopen twee dagen ruim 40 procent won.

Accell

Bij de kleinere bedrijven steeg Accell 3,5 procent. De maker van fietsenmerken als Batavus kende een uitstekende zomer en nazomer en zag de verkopen flink stijgen. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachtingen voor het het hele jaar. In Frankfurt daalde Continental 0,8 procent, na resultaten van de Duitse bandenfabrikant en maker van auto-onderdelen. Het Duitse energieconcern E.ON, dat ook met cijfers kwam, klom 1,3 procent.

De euro stond op 1,1762 dollar, tegenover 1,1809 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 42,17 dollar. Brentolie steeg 1 procent in prijs tot 44,39 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare