Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Overnames helpen IMCD vooruit

Gepubliceerd op 11 november 2020 07:29 | Views: 1.999

IMCD 05 mrt

105,25 -0,60 (-0,57%)

ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft de eerste negen maanden van 2020 afgesloten met meer winst op een licht hogere omzet. De resultaten werden vooruitgeholpen door overnames. Ook in de voorbije maanden bleef de onderneming bijzonder actief met het sluiten van deals.

IMCD zag de omzet in de periode januari tot en met september met 1 procent stijgen tot bijna 2,1 miljard euro. Daarbij steeg de brutowinst met 6 procent tot 485,7 miljoen euro. Het nettoresultaat voor amortisatie en eenmalige items steeg met dik 10 procent tot 130,8 miljoen euro.

Topman Piet van der Slikke rept van sterke prestaties, waarbij alle regio's bijdroegen aan de groei. Hij wijst er tevens op dat de marktomstandigheden uitdagend blijven.

Overnames

Naast sterke operationele prestaties in het derde kwartaal heeft het bedrijf volgens Van der Sikke ook successen geboekt bij de verdere uitvoering van de strategie, met overnames in Brazilië, Finland en vooral India, waar IMCD een overeenkomst sloot om 70 procent van de aandelen van Signet Excipients over te nemen. Met die laatste deal wil IMCD zijn aanwezigheid in de snelgroeiende regio vergroten.

Voor het hele jaar gaat het bedrijf uit van verdere groei van het operationele resultaat, ondanks de coronaproblematiek.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare