Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chinezen redden British Steel

Gepubliceerd op 11 nov 2019 om 16:35 | Views: 3.583 | Onderwerpen: China

ArcelorMittal 17:36

16,33 +0,54 (+3,45%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese industriebedrijf Jingye Group neemt het in problemen geraakte British Steel over, inclusief het Nederlandse FN Steel in Alblasserdam. Daarover is volgens een Britse overheidswebsite een overeenkomst bereikt. Bij British Steel werken duizenden mensen.

Onlangs kwamen topbestuurders van Jingye al naar Groot-Brittannië om een bezoek te brengen aan British Steel. Volgens omroep BBC hebben de Chinezen voor meer dan 1 miljard pond aan investeringen toegezegd. De nu bereikte deal moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Ook spelen er nog enkele andere voorwaarden, waaraan moet worden voldaan.

Het Britse staalconcern stond in mei al op omvallen. Toen schoot de Britse overheid het bedrijf te hulp met een noodkrediet. De dreigende sluiting lag gevoelig in Londen, waar de aandacht de laatste tijd vooral uitgaat naar de brexit. In de zomer werd bekend dat het Turkse militaire pensioenfonds Oyak British Steel zou willen kopen. Die gesprekken liepen uiteindelijk stuk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 87% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links