Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Mogelijk dat PostNL moet afslanken'

Gepubliceerd op 11 juni 2020 18:17 | Views: 5.549

PostNL 23 sep

2,63 -0,01 (-0,49%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL moet mogelijk een deel van zijn activiteiten verkopen nu de rechter een streep zette door de vergunning die werd afgegeven om de fusie met Sandd goed te keuren. Een andere uitkomst van de zaak kan zijn dat klagers als De Vos en RM Netherlands een schadevergoeding uitgekeerd krijgen of dat de vergunning in hoger beroep alsnog wordt goedgekeurd.

RM Netherlands en De Vos, die beiden ook actief zijn op de postmarkt, deden zowel zaken met Sandd als PostNL. Zij voorzagen grote concurrentieproblemen door de overname. Advocaat Bram Nijhof van advocatenkantoor Taylor Wessing, die RM Netherlands en De Vos bijstaat in de zaak, legt uit dat het in de 22 jaar dat de mededingingswet van kracht is, niet eerder is voorgekomen dat de rechter een streep zet door de vergunning. Daarmee is volgens hem de postfusie juridisch vernietigd.

Het is nu aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) om stappen te zetten. Dit kan mogelijk door een nieuw besluit te nemen, waarbij de belangen van andere partijen meer in acht worden genomen. "Zorgvuldiger", aldus Nijhof.

Maanden

De advocaat verwacht dat de zaak maanden, zo niet langer, zal duren. Parallel aan deze zaak loopt ook een kwestie over de schade die de bedrijven als gevolg van de fusie en de monopoliepositie van PostNL lijden. Nijhof sluit niet uit dat de ACM daar naar kijkt. Mogelijk dat PostNL daarvoor zelfs wordt beboet.

De staatssecretaris heeft nu in ieder geval zes weken de tijd om beroep aan te tekenen. Daarna krijgt ze nog een periode om inhoudelijk te reageren. Nijhof benadrukt dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven doorgaans wat langer over zaken doet. Hij meldt daar direct bij dat de kwestie tot nu toe versneld is behandeld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 57% zegt kopen 35 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. DenBosch 11 juni 2020 18:25
  PostNL heeft o.b.v. de goedkeuring van de minister gehandeld. Ik denk dat juridisch PostNL geen verwijt aangerekend kan worden. Maar we zullen uiteraard naar de toekomstige ontwikkelingen moeten kijken. Eerst de reactie van de minister afwachten. PostNL geeft al aan dat het e.e.a. niet meer teruggedraaid kan worden (wat denk ik ook heel logisch is, want hoe ga je de klanten opnieuw verdelen?).
 2. g.raaier 11 juni 2020 19:06
  quote:

  be lucky schreef op 11 juni 2020 18:26:


  Gewoon alle postactiviteiten aan de concurrentie verkopen en zelf alles op de pakketdienst zetten.
  Door de volumedaling van de post blijven ze toch verlies maken op dit onderdeel.


  Daar zullen de kopers voor in de rij staan...ieder jaar 10 procent krimp wie wil dat nou niet...Post migreren in het pakket netwerk is de oplossing maar dan moet de overheid meewerken.
 3. forum rang 4 jaapaap 11 juni 2020 19:58
  Allemaal de schuld van de ceo.

  3 flutbedrijfjes, hebben een zaak aangespannen en de rechter is de weg kwijt.
  Mona heeft zorgvuldig gehandeld.

  De 3 flutb. Deden met Sandd en PostNL zaken. Ja huh huh lekker zakelijk tegen elkaar uitspelen. Jadat kan nu niet meer. Let wel was Sandd niet overgenomen voor 120 miljoen, geen 220 miljoen, dan kostte nu een brief tot 20 gram 1 euro i.p.v. 91 cent

  Hier moet de rechter rekening mee houden, algemeen belang.
 4. forum rang 6 Go Go Go ! 11 juni 2020 20:01
  quote:

  be lucky schreef op 11 juni 2020 18:26:


  Gewoon alle postactiviteiten aan de concurrentie verkopen en zelf alles op de pakketdienst zetten.
  Door de volumedaling van de post blijven ze toch verlies maken op dit onderdeel.


  Dat hebben aandeelhouders geweten de laatste jaren... bijna alles wat PostNL de afgelopen jaren heeft verkocht of waarmee men is gestopt heeft klauwen metselde gekost.

  Welke concurrent zou trouwens interesse in de posttak moeten hebben en waarom ?
 5. forum rang 10 rationeel 11 juni 2020 20:26
  quote:

  jaapaap schreef op 11 juni 2020 19:58:


  Allemaal de schuld van de ceo.

  3 flutbedrijfjes, hebben een zaak aangespannen en de rechter is de weg kwijt.
  Mona heeft zorgvuldig gehandeld.

  De 3 flutb. Deden met Sandd en PostNL zaken. Ja huh huh lekker zakelijk tegen elkaar uitspelen. Jadat kan nu niet meer. Let wel was Sandd niet overgenomen voor 120 miljoen, geen 220 miljoen, dan kostte nu een brief tot 20 gram 1 euro i.p.v. 91 cent

  Hier moet de rechter rekening mee houden, algemeen belang.


  De vooringenomenheid van rechters wordt steeds duidelijker.

  Waar blijft de handelingsvrijheid?
 6. forum rang 6 R0ME0 11 juni 2020 22:19
  Mogelijk dat PostNL een boete krijgt staat er te lezen.

  Dan moet PostNL toch eerst iets fout gedaan hebben.

  De enige fout die ze hebben gemaakt is veel te veel betalen voor Sandd, maar dat is natuurlijk met een sam sam gegaan met de overheid.

  Vele banen gered en vele anderen hebben nog wat geld meegekregen wat er bij Sandd echt niet meer was.

  De concurrenten die lopen te zeuren, ja natuurlijk, als het enige kans maakt waarom niet.

  Maar waarom zou het kans moeten maken om tegen PostNL iets te doen.

  Als er al iets is moet je bij de overheid wezen.

  Als PostNL nu iets moet toegeven waar ze niet op zitten te wachten, al zal Mona wel weer snel toegeven want het sociale belang heeft bij haar duidelijk voorrang boven ook maar 1 euro verdienen voor het bedrijf, zelf natuurlijk vorstelijk betaald, dan moeten ze gelijk laten doorrekenen wat het volledig terugdraaien kost en wat voor extra schade dit allemaal met zich meebrengt en dit laten betalen.

  Ik weet een goede deal, 5,75 x aantal aandelen en dan mag de overheid de post weer terug nemen, dan mag een monopolie wel want dan is het gewoon de staat natuurlijk en die zijn altijd wel betrouwbaar dat ze hun macht niet misbruiken.... toch?

  Keer die 5.75 maar uit daarna als dividend en dan zijn we klaar, betaald de overheid eindelijk voor de enorme zooi die het gemaakt heeft van het hele uberhaupt toestaan van Sandd en alle andere partijen die niet de lode last dragen van de post service verplichting.

  Mogen ze die sociale werkplek zelf voortzetten zoals zij vinden dat het wel allemaal moet want de overheid weet alles beter.

  Hoe komt die rechter toch bij die uitspraak... ongelofelijk, kan ook echt alleen maar weer PostNL overkomen dat er weer gezeur is terwijl ze als het braafste jongetje van de klas alles gedaan hebben wat de overheid wou dat ze deden en de vergunning volgens alle regels gekregen hebben en een go hebben gekregen.

  Dat die partij dan verhaal en schade gaan verhalen bij de overheid dat kun je proberen en dat is dan ook de partij waar je daarvoor moet zijn maar hoe kun je dan spreken van iets waar eventueel PostNL zelfs een boete (dan moet je toch iets fout hebben gedaan en nog redelijk bewust ook) moet betalen. Belachelijk.

  Nu zou het mooi zijn als je echt een management zou hebben met ballen, reken het zelf maar door en leg het maar klaar en laat zien dat je het klaar hebt liggen.

  Wat een onzin dit.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare