Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Boskalis raakt baggerklus Elbe kwijt'

Gepubliceerd op 11 apr 2019 om 09:53 | Views: 5.495

Boskalis 22 okt

19,32 -0,05 (-0,26%)

HAL Trust 22 okt

135,20 -0,60 (-0,44%)

AMSTERDAM (AFN) - Maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis is een opdracht in Duitsland kwijtgeraakt, zeggen analisten van ING die opmerkte dat concurrent CFE melding maakte van een vergelijkbaar contract. Boskalis was weliswaar eerder aangewezen als laagste bieder, maar had bij nadere bestudering niet aan de eisen van de aanbesteding voldaan.

De baggerklus in de Elbe bij Cuxhaven zou Boskalis ongeveer 200 miljoen euro opleveren. Het is volgens de kenners niet gezegd dat dat gehele bedrag voor Boskalis uit beeld verdwijnt. Mogelijk gaat CFE een deel van de klus uitbesteden aan een of meerdere branchegenoten, zo liet Boskalis de marktvorsers weten. ING benadrukt dat de beurskoers normaal gesproken niet beweegt op nieuws over opdrachten, maar verwacht dat dit toch invloed kan hebben.

ING heeft een hold-advies voor Boskalis met een koersdoel van 26 euro. Het aandeel Boskalis stond donderdag rond 09.40 uur 0,3 procent lager op 23,48 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Boskalis 50% zegt kopen 12 stemmen
HAL Trust 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dicall69
1
Iets kwijtraken wat je nooit hebt gehad en daarbij ook nog aangegeven dat de koers negatief kan reageren wordt wel steeds triester bij ING !!!
nb
0
vrij logisch van ING, dicall, er zit altijd fantasie in de koers en een negatief bericht werkt niet positief, lijkt mij??
Dicall69
0
quote:

nb schreef op 11 apr 2019 om 10:56:


vrij logisch van ING, dicall, er zit altijd fantasie in de koers en een negatief bericht werkt niet positief, lijkt mij??


Dan kijk eens even naar het volgende bericht, want dit is toch even een heel andere interpretatie en dan zou de koers dan nu toch eigenlijk juist moeten stijgen of wat, zeg jij ???

BOSKALIS VERLIEST OPDRACHT AAN DEME

ABM Financial News - 10:29
(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft een opdracht voor baggerwerkzaamheden aan de Duitse rivier de Elbe toch aan zijn neus voorbij zien gaan.

Concurrent DEME meldde woensdag de opdracht te hebben gekregen, terwijl Boskalis eind vorig jaar juist meldde de laagste bieder op het project te zijn.

Een woordvoerder van Boskalis zei donderdag tegen ABM Financial News dat bij een evaluatie door de opdrachtgever Boskalis, net als overigens Jan de Nul en Van Oord, werd uitgesloten en de opdracht dus naar DEME ging, tegen een hogere prijs dan waarvoor Boskalis aan de slag wilde.

DEME zei de verdieping van de rivier tussen Cuxhaven en Hamburg uit te voeren tegen 238 miljoen euro inclusief btw.

Boskalis heeft een zaak aangespannen over de kwestie, maar de maritieme dienstverlener heeft die inmiddels opgeschort omdat gesprekken met de opdrachtgever "goed verlopen".

Slecht nieuws oordeelde ING, maar volgens de analisten is niet uitgesloten dat een deel van het werk toch bij Boskalis terecht komt als onderaannemer.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links