Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei eindigt met kleine min

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een kleine min geëindigd. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China. De deadline voor nieuwe Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen loopt op 15 december af en het is nog altijd onduidelijk of voor die tijd een gedeeltelijk handelsakkoord kan worden gesloten.

De Nikkei in Tokio sloot 0,1 procent lager op 23.410,19 punten. Nintendo won 2,9 procent na de officiële lancering van de spelcomputer Switch in China. Het Japanse bedrijf voor maritieme producten Nippon Suisan Kaisha stond ook in de kopgroep met een winst van 3,2 procent. Chemieconcern Tokuyama behoorde tot de grootste dalers met een verlies van 4,3 procent. Ook energiebedrijf Kansai Electric Power werd van de hand gedaan en leverde 3,3 procent in.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds een fractie hoger. Op macro-economisch terrein bleek dat de inflatie in China in november met 4,5 procent is gestegen. Dat is het hoogste niveau in zeven jaar. De inflatie werd vooral aangejaagd door de sterk gestegen prijzen van varkensvlees veroorzaakt door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in het land. De Hang Seng-index in Hongkong stond vlak en de Kospi in Seoul won 0,5 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde met een verlies van 0,3 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.229,11 10 mei
+155,13 +0,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links