Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fors meer passagiers voor Air France-KLM

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 07:54 | Views: 1.842 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 18 jun

8,19 +0,30 (+3,83%)

PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft in april fors meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. Toen zorgden stakingen bij Air France ervoor dat tal van vluchten werden geannuleerd. De passagiersgroei kwam vrijwel geheel op conto van de Franse tak van het luchtvaartconcern.

Al met al checkten afgelopen maand bijna 7,5 miljoen reizigers in bij Air France en KLM. Dat betekende een stijging van bijna 9 procent op jaarbasis. Inclusief prijsvechter Transavia steeg de totale passagiersstroom tot 9 miljoen reizigers. Air France zag de passagiersstroom met ruim 14 procent aandikken, terwijl KLM een groei van 1,8 procent in de boeken zette. Transavia kende een groei van bijna 11 procent.

Het aantal beschikbare vliegtuigstoelen steeg de voorbije maand met bijna 9 procent. Ook de capaciteitsgroei kwam vrijwel geheel voor rekening van Air France, en dan met name als gevolg van de personeelsacties een jaar eerder. Exclusief de impact van de stakingen was, exclusief Transavia, sprake van 1,2 procent capaciteitsgroei.

Hoop op meer

Bij KLM zijn ze vooral blij dat er na de krimp in het eerste kwartaal nu weer sprake is van groei. KLM-baas Pieter Elbers had wel gehoopt op meer. De passagiersgroei was bij KLM met name te zien op bestemmingen in Azië.

De vrachtdivisie van Air France-KLM zag de volumes op jaarbasis met 3,3 procent stijgen. De ruimen van vliegtuigen zaten in doorsnee wel minder voor. De beschikbare ruimte voor luchtvracht steeg in de meetperiode met 6,4 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord