Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beursbedrijf Hongkong weegt overnameopties

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 10:51 | Views: 1.394

Euronext 23 okt

93,55 -0,15 (-0,16%)

SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De uitbater van de aandelenbeurs in Hongkong sluit niet uit overnamegesprekken te gaan voeren met andere beursbedrijven, nu de poging om zijn Britse branchegenoot London Stock Exchange (LSE) over te nemen is mislukt. Dat zei voorzitter Laura Cha van Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) op een conferentie in Singapore.

HKEX staakte zijn overnamepoging van de Londense beursuitbater om geen vijandigheden op te roepen, verklaarde Cha. Ze zei evenwel teleurgesteld te zijn dat de gehoopte samenvoeging niet doorging.

Het beursbedrijf van Hongkong deed begin vorige maand een bod van 29,6 miljard pond, ruim 33 miljard euro, op LSE. De combinatie van de twee bedrijven zou volgens HKEX strategische voordelen met zich meebrengen. Deze week werd de overnamepoging gestaakt omdat het niet was gelukt de top van LSE achter het overnameplan te krijgen.

De koers van het aandeel Euronext ging woensdag omhoog na de uitspraken van Cha. Het aandeel noteerde omstreeks 10.45 uur 1,3 procent hoger op 72,90 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare