Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moederbedrijf Pearle test online oogmetingen in Finland en Polen

Gepubliceerd op 9 september 2020 08:25 | Views: 2.266 | Onderwerpen: Polen

GrandVision 17:35

25,50 +0,30 (+1,19%)

AMSTERDAM (AFN) - Optiekconcern GrandVision, moederbedrijf van onder andere Pearle en Eye Wish, begint een proefproject met online oogmetingen. De methode zou het voor klanten gemakkelijker maken om online hun brilrecept te vernieuwen, stelt de start-up easee die het digitale platform levert.

Volgens GrandVision is de behoefte aan adequate en snelle online oogtesten extra groot door de impact van het nieuwe coronavirus op brillenwinkels. Klanten zouden die nog al eens kunnen mijden, om niet in te nauw contact te komen met opticiens bij oogmetingen.

GrandVision test de online oogmeting bij zijn Finse keten Instru Optiikka en Vision Express in Polen. Daarbij gebruikt het concern een platform dat door easee in samenwerking met het UMC Utrecht werd ontwikkeld. Onderzoek naar de methode, gepubliceerd in de Journal of Medical Internet Research, wees uit dat de oogtest via internet net zo nauwkeurig is als een persoonlijke oogmeting bij de opticien.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GrandVision 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 R0ME0 9 september 2020 14:41
    Een oogmeting over het internet..., dat kan toch onmogelijk net zo goed zijn als een oogmeting bij de echte opticien.

    Aan de kant van Pearle mag het misschien wel kloppen maar als mijn camera niet zo helder is of gewoon vies dan kan het toch al niet goed gaan.

    Ik neem aan dat het om een oogmeting gaat die bij benadering verteld hoe het met je ogen is en dat je dan alsnog voor het echte werk naar de opticien moet.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare