Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX toont voorzichtig herstel

Gepubliceerd op 9 juli 2020 09:21 | Views: 3.464

AEX 07 aug

559,57 +1,11 (+0,20%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam toonde donderdag wat herstel na de recente verliesbeurten. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street, waar de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq een nieuw slotrecord bereikte. Verder ging de aandacht uit naar de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 574,07 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 765,47 punten. De beurs in Frankfurt steeg 0,8 procent. Parijs en Londen daalden tot 0,3 procent.

Koplopers in de AEX waren chipbedrijf ASMI en techinvesteeder Prosus met winsten van rond 2 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield stond onderaan met een verlies van 0,8 procent. Ahold Delhaize daalde 0,1 procent. Volgens Het Financieele Dagblad heeft het supermarktconcern zakenbank Lazard in de arm genomen om een overname van HEMA te onderzoeken. De eigenaar van Albert Heijn zou met overname vooral willen voorkomen dat concurrent Jumbo HEMA inlijft.

Besi

In de MidKap was chipbedrijf Besi de grootste stijger met een plus van 1,9 procent. Vastgoedfonds Eurocommercial Properties sloot de rij met een min van 0,9 procent. Op de lokale markt won koffieconcern JDE Peet's 1,3 procent mede dankzij een koopadvies van Deutsche Bank.

SAP steeg 6,8 procent in Frankfurt dankzij sterke kwartaalcijfers van de Duitse softwaremaker. Commerzbank daalde 0,2 procent. Topman Martin Zielke vertrekt uiterlijk aan het einde van het jaar bij de Duitse bank. De Nederlander Roland Boekhout geldt als topkandidaat om Zielke op te volgen, maar de bank lijkt ook externe kandidaten te polsen.

Rolls-Royce

Rolls-Royce zakte 7 procent in Londen. De Britse maker van vliegtuigmotoren heeft zich verzekerd van een krediet van omgerekend bijna 2,8 miljard euro om het bedrijf door de crisis te loodsen. In Parijs verloor Airbus 1,3 procent. De Europese vliegtuigmaker wist in juni geen nieuwe orders binnen te slepen.

De euro was 1,1349 dollar waard, tegen 1,1325 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 40,75 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 43,16 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 90% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Andy5 9 juli 2020 14:14
    Zit wel wat in.. In ieder geval tussen 10:00-14:30 gebeurt er nagenoeg niets al dagen. Eerst de ochtend omhoog op basis van Wallstreet of futures. Dan weer naar beneden de lunch dip (stuurloos) en dan inderdaad 15:30 weer actie.

    Een idee om de AEX gewoon tussen 11:00-14:00 gewoon dicht te gooien?
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare