Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

DSM neemt stoom af van biomassacentrale

Gepubliceerd op 9 april 2019 16:48 | Views: 2.578

DSM 05 jun

118,10 -2,10 (-1,75%)

HEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM gaat voor zijn productiefaciliteit in het Zwitserse Sisseln 'warmtestoom' afnemen van een biomassacentrale op het fabrieksterrein. Het concern verwacht zo de CO2-uitstoot met jaarlijks 50.000 ton te verminderen.

De centrale, die dinsdag werd geopend, wordt bestierd door het Franse energiebedrijf Engie en de Zwitserse netbeheerder Ewz. Ook andere fabrieken in de buurt maken gebruik van stoom van de centrale. De elektriciteit die de installatie opwekt, gaat naar het plaatselijke stroomnet.

DSM produceert in Sisseln vitamines. De fabriek in de Zwitserse plaats geldt als een van 's werelds grootste productiefaciliteiten voor vitamines.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare