Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Accell gooit het roer om na zwaar jaar

Gepubliceerd op 9 mrt 2018 om 07:55 | Views: 7.226

Accell 12 dec

18,72 0,00 (0,00%)

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell Group heeft een zwaar jaar achter de rug en gooit het roer om. De maker van onder meer Sparta- en Batavus-fietsen liet al eerder weten problemen de hebben op de Amerikaanse markt en gaf daarvoor een winstalarm af.

De nettowinst daalde in 2017 met 68 procent naar 10,5 miljoen euro. Onder meer doordat een samenwerking met een Amerikaanse winkelketen spaak liep moesten veel voorraden tegen kortingen van de hand worden gedaan. De verkopen stegen met 2 procent tot een kleine 1,1 miljard euro.

Het bedrijf trekt 30 tot 40 miljoen euro extra uit om de organisatie aan te passen. Topman Ton Anbeek verwacht ,,geen grote gevolgen" voor de werkgelegenheid. Door de nieuwe focus op e-bikes en verbetering van de marketing en de onlineverkoopkanalen worden ook nieuwe banen gecreëerd.

E-bikes

Het bedrijf uit Heerenveen wil de omzet de komende vijf jaar opkrikken tot 1,5 miljard euro, een jaarlijkse groei van 6 tot 7 procent. Naast de focus op e-bikes, wordt ook de organisatie versimpeld en komt de nadruk te liggen op zes kernregio's die centraal worden aangestuurd.

,,Er gebeurde te veel lokaal. We willen dat het lokale management minder wordt afgeleid door eigen plannen, productie en export", zegt Anbeek in een toelichting. Eerder werd het topmanagement in Noord-Amerika al vervangen. Een vertrek uit de VS is overwogen, maar de markt biedt volgens Anbeek nog veel kansen.

Bestuur

Verder worden ook wijzigingen doorgevoerd in het bestuur. Zo vertrekt financieel topman Hielke Sybesma eind volgende maand na 23 jaar bij Accell. Naar een opvolger wordt nog gezocht.

Operationeel directeur Jeroen Snijders Blok treedt volgende maand op eigen verzoek terug uit het bestuur met behoud van zijn een deel van zijn werkzaamheden. Zijn verantwoordelijkheid voor de productielocaties is recentelijk overgedragen aan Jeroen Both. Jeroen Hubert is sinds deze maand de nieuwe operationele topman.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Accell 53% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Accell Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jaar2018
2
Mafketels van Teslin die een bieding van € 31 op Accell door Pon hebben geblokkeerd zullen zich nu wel kapot schamen.
keffertje
0
quote:

jaar2018 schreef op 9 mrt 2018 om 08:14:


Mafketels van Teslin die een bieding van € 31 op Accell door Pon hebben geblokkeerd zullen zich nu wel kapot schamen.
van beuningen is te zelfingenomen om.zichzelf ergens voor te schamen!
het zwaard
0
Als je nou niet op dat bod van €31 had ingegaan, dan stond je vandaag nog even ver verwijderd van die € 31. Ik vermoed dat de meesten op dit bod niet waren in gegaan vermits Accell een typisch L/T aandeel is in 'n sector waar nog veel potentieel in zit.
gkw
0
quote:

jaar2018 schreef op 9 mrt 2018 om 08:14:


Mafketels van Teslin die een bieding van € 31 op Accell door Pon hebben geblokkeerd zullen zich nu wel kapot schamen.


Dan kun je ook zeggen dat de belegger die zijn aandelen op € 31 niet heeft verkocht zich moet kapot schamen. De koers heeft zelfs hoger dan de € 31 genoteerd.
luttelgeld
0
Heb toen op 30,10 verkocht onder het motto zakt wel weg om eventueel terug te kopen.
peerke 125
0
Als de omzet omhoog moet dan wordt het toch tijd om meer reclame te maken voor de fietsproducten. De concurrentie zit niet stil en maakt dagelijks goede reclame. Van Batavus Sparta etc. hoor je nauwelijks iets.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links