Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Randstad hekkensluiter in lagere AEX

Gepubliceerd op 8 okt 2019 om 11:53 | Views: 2.846 | Onderwerpen: detachering

AEX 15:45

576,50 +0,58 (+0,10%)

RANDSTAD NV 15:30

47,40 -0,14 (-0,29%)

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen deden dinsdag een stapje terug. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die donderdag worden hervat. Op het Damrak kampte uitzender Randstad met een winstalarm van een Britse branchegenoot.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent in de min op 567,69 punten. De MidKap daalde ook 0,3 procent, tot 818,94 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,6 procent. Londen bleef vlak.

Aan het handelsfront heeft Washington 28 Chinese bedrijven op een zwarte lijst gezet, waaronder de grote producent van bewakingscamera's Hikvision. Door de maatregel kunnen ze geen Amerikaanse technologie meer kopen. Tegelijkertijd liet president Donald Trump weten voorzichtig optimistisch te zijn over een handelsdeal tussen de VS en China.

Randstad

Uitzender Randstad was hekkensluiter in de AEX met een verlies van ruim 2 procent. De Britse concurrent PageGroup (min 10,5 procent) kwam met een nieuwe winstwaarschuwing door de verslechterde macro-economische omstandigheden en onzekerheid rond de brexit. De Britse detacheerder Hays zakte 5,6 procent. Koploper in de AEX was informatieleverancier RELX met een winst van 1 procent.

In de MidKap won AMG 1,7 procent. De metalenspecialist kondigde een samenwerking aan met Shell-onderdeel Catalysts & Technologies. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM daalde 1,9 procent na publicatie van de vervoerscijfers. Fastned won 5 procent op de lokale markt. De uitbater van snellaadstations heeft de omzet in het derde kwartaal meer dan verdubbeld.

London Stock Exchange

Wirecard daalde 3 procent in Frankfurt, ondanks dat de Duitse betalingsverwerker zijn verwachtingen voor de langere termijn verhoogden. In Londen verloor de Britse prijsvechter easyJet 7 procent na publicatie van de voorlopige jaarcijfers. Concurrent Ryanair daalde 3,2 procent. Het aandeel van de London Stock Exchange (LSE) zakte 5,2 procent. De Hongkongse beursuitbater Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) heeft het bod op zijn Londense branchegenoot ingetrokken.

De euro was 1,0986 dollar waard, tegen 1,0991 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,4 procent tot 52,94 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 58,61 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
RANDSTAD NV 100% zegt verkopen 1 stemmen
AEX 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

RANDSTAD NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erny
0
Al snel ingehaald door ING, onze nationale krachtbank, sterk geworden door samenwerking met criminelen.
Gilaph
0
Wie niet, hij werpe de eerste steen , ….stilte.....het water blijft rimpeloos achter. !!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links