Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers wachten op Draghi

Beleggers wachten op Draghi

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen openen donderdag naar verwachting met een klein verlies. De handel staat vooral in teken van de Europese Centrale Bank (ECB). Mogelijk kondigt ECB-president Mario Draghi na afloop van de beleidsvergadering nieuwe maatregelen aan om de prijsontwikkeling in de eurozone aan te jagen. In Amsterdam weet ASML de aandacht op zich gericht. Samsung doet 6,3 miljoen aandelen van de chipmachinemaker in de verkoop.

De ECB heeft de afgelopen jaren al een reeks ongekende stimuleringsmaatregelen genomen om de hardnekkig lage inflatie te stimuleren. Of er ruimte is voor meer stimuleringsmaatregelen zal vooral afhangen van de inflatie- en groeiprognoses die de ECB ook naar buiten brengt. Kenners menen dat er nog altijd ruimte is voor verdere ingrepen.

Samsung verkoopt de helft van zijn belang in ASML. Dat komt neer op 1,45 procent van alle aandelen ASML. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 606 miljoen euro. Volgens ingewijden is er al dekking is gevonden voor alle aangeboden stukken in de versnelde zogeheten bookbuilding-procedure. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern verwacht de transactie op 12 september te hebben afgerond.

Passagiers

Ook luchtvaartcombinatie Air France-KLM staat in de schijnwerpers dankzij de groei van 2 procent in het passagiersvervoer in de belangrijke vakantiemaand augustus, die voorbeurs werd gemeld. De vooruitgang is met name te danken aan prijsvechter Transavia, waar het aantal reizigers met ruim een vijfde toenam.

Bottelaar van frisdranken en sappen Refresco heeft de overname van zijn Amerikaanse branchegenoot Whitlock Packaging afgerond. De deal, waarmee Refresco zijn vleugels uitslaat naar Noord-Amerika, werd eind juli aangekondigd.

iPhones

Beleggers zullen verder met bovengemiddelde belangstelling kijken naar toeleveranciers van techreus Apple, dat woensdag een reeks nieuwe producten lanceerde waaronder twee nieuwe iPhones.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond voorbeurs 1,9 procent hoger op 46,38 dollar en Brentolie steeg 1,7 procent tot 48,81 dollar per vat. De euro noteerde 1,1255 dollar, tegen 1,1235 dollar bij het Europese slot op woensdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Newg77 8 september 2016 11:40
    Als het geen positieve uitwerking heeft dan hoeft het ook niet uitgebreid te worden toch? Over de renteverlaging werd niet moeilijk gedaan een verhoging in de toekomst wordt alleen maar lastiger.
    FED moet de renteverhoging gewoon in september doordrukken of aangeven wanneer ze dit doen. Dan is er heel wat onduidelijkheid uit de markt en kunnen we dit geneuzel van de lijst halen.
  2. [verwijderd] 15 oktober 2016 18:19
    as donderdag komt de ECB weer bij elkaar. Draghi heeft aangegeven dat de ECB door zal gaan met de QE (80 miljard per maand). Er wordt zelfs gekeken naar verruiming van de mogelijkheden, bijvoorbeeld aandelen opkopen en iedereen 100 euro geven, soort Zalmsnip. Er begint zich al een opbligatieschaartste te komen, dus wie weet komer er nog andere verruimingen. Over 2 jaar worden de doelstellingen pas bereikt. Ik ben benieuwd wat hij as donderdag te zeggen heeft. De rente kan niet meer verlaagd worden.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links