Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SBM schiet omhoog op Damrak

Gepubliceerd op 8 augustus 2019 09:43 | Views: 3.910

AEX 25 sep

540,91 -0,20 (-0,04%)

HAL Trust 25 sep

110,80 -0,20 (-0,18%)

SBM Offshore 25 sep

12,95 -0,10 (-0,73%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel SBM Offshore schoot donderdag omhoog op Beursplein 5, nadat de maritiem dienstverlener zijn verwachtingen voor het hele jaar naar boven toe bijstelde. Dat deed het bedrijf bij de presentatie van de halfjaarcijfers, die volgens kenners van KBC Securities in lijn met de verwachtingen uitkwamen.

SBM verwacht dit jaar iets meer winst te maken op een hogere omzet dan waar het eerder van was uitgegaan. De beursgenoteerde onderneming rekent nu op meer dan 2 miljard dollar aan omzet en een bedrijfsresultaat van ruim 750 miljoen dollar. Dat was circa 2 miljard dollar omzet met een bedrijfsresultaat van om en nabij de 750 miljoen dollar. Deze prognose is op basis van de boekhoudmethode 'directional'.

KBC, dat een koopadvies heeft op SBM, was de winst bij Lease and Operate iets hoger dan voorzien en bij de divisie Turnkey juist iets minder. Hij wees er ook op dat het orderboek significant is toegenomen. Volgens een analist van IEX "schijnt bij SBM de zon weer", waarbij ook wordt gewezen op "de mooie orderinstroom".

Buy-advies

ING verwacht dat SBM de komende jaren het orderboek en de winstgevendheid blijft opvoeren. Het bedrijf is volgens analisten een van meest gewilde dienstverleners voor diepzeeboringen in landen met een snelgroeiende oliesector. Dat het Braziliaanse federale parket zijn rechtszaak wegens omkoping nog niet formeel heeft ingetrokken, is volgens analisten slechts een kwestie van tijd. ING hanteert een buy-advies en koersdoel van 20 euro.

Het aandeel SBM Offshore stond omstreeks 09.45 uur 7 procent hoger op 17,47 euro. Daarmee was het de grootste stijger bij de middelgrote fondsen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 100% zegt kopen 3 stemmen
SBM Offshore 100% zegt kopen 6 stemmen
AEX 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare